back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός: Στην ώρα τους θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο, διαβεβαιώνουν οι διοργανωτές

Διαβάστε επίσης

«Κανονικά» και στην «ώρα τους» θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο, παρά τους φόβους για αναβολή η καθυστέρηση λόγω του κορονοϊού.

Αυτό διαβεβαίωσε η υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας, Σέικο Χασιμότο. Η Χασιμότο τόνισε πως η κυβέρνηση παραμένει δεσμευμένη στην ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης και τα χρονοδιαγράμματα. «Η ακύρωση ή η καθυστέρηση των Αγώνων θα ήταν απαράδεκτη για τους αθλητές. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον στο οποίο οι αθλητές θα μπορούν να νιώθουν ήρεμοι και συγκεντρωμένοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Χασιμότο προκάλεσε σάλο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όταν είπε πως «η σύμβαση» που έχει υπογραφτεί για τη διοργάνωση «θα μπορούσε να ερμηνευθεί πως επιτρέπει την αναβολή τους» για αργότερα μέσα στο 2020. Στην Ιαπωνία έχουν καταμετρηθεί πάνω από 1.000 κρούσματα του κορονοϊού, στην πλειοψηφία τους στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess που συνεχίζει να είναι σε καραντίνα.

Χθες καταγράφηκαν ωστόσο αρκετά κρούσματα, ενώ ανησυχία έχει προκαλέσει στις αρχές το γεγονός ότι εξαπλώνονται και γεωγραφικά, από την περιφέρεια Κουμαμότο στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας ως τη Χοκάιντο στον βορρά. Δώδεκα ασθενείς έχουν υποκύψει μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας. Ηδη πάντως στην Ιαπωνία έχουν ακυρώσει άλλες μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, όπως το Asia Sevens Invitational στο ράγκμπι, που θα ήταν πρόβα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πριν δύο εβδομάδες έγινε και ο μαραθώνιος του Τόκιο, με πολύ μικρότερη συμμετοχή, αλλά και περιορισμένο αριθμό θεατών στους δρόμους της πόλης.

Χθες, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, τόνισε πως οι λέξεις «ακύρωση» και «αναβολή» δεν ακούστηκαν καν στις συζητήσεις που έγιναν στη διήμερη συνάντηση που ήταν επικεντρωμένη στην προετοιμασία της διοργάνωσης. Ερωτηθείς τι του δημιουργεί την πεποίθηση πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά, ο Μπαχ είπε ότι η ΔΟΕ και η οργανωτική επιτροπή ενημερώνονται από ειδικούς, συμπεριλαμβανομένων στελεχών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΫ).

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα