back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΘΗΝΑ 9.84: «Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΟΥ ΑΛΛΑ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ»

Διαβάστε επίσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                        06-03-2020

Για άγνωστες πτυχές της ζωής του, όπως τις μαθησιακές δυσκολίες που αντιμετώπισε, την ενασχόληση με την ιχθυοκαλλιέργεια στο Ληξούρι της Κεφαλλονιάς, μια παρ ολίγον χρεοκοπία και άλλα πολλά, συζήτησε σε μια συνέντευξη με εξομολογητική διάθεση στον Αθήνα 9.84 και τη Δέσποινα Μπαρδάκου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ», Παύλος Γερουλάνος.

Αυτοπροσδιορίστηκε ως άνθρωπος με ισχυρές απόψεις, αλλά όπως είπε «αν δω κάτι διαφορετικό από αυτό που πιστεύω τουλάχιστον θα προσπαθήσω να καταλάβω από που προέρχεται, ώστε να εμπλουτίσω τις πεποιθήσεις μου με κάτι διαφορετικό».

Η ιχθυοκαλλιέργεια στο Ληξούρι ήταν οικογενειακή επιχείρηση και ο ίδιος θέλησε να την μάθει, αν και ήταν σε διαφορετική κατεύθυνση από τις σπουδές του στην Ιστορία και τη Διοίκηση Δημοσίων Οργανισμών. Η πρώτη του εμπειρία ήταν, όπως λέει, να τρίβει δίχτυα για να βγούν τα φύκια και οι πεταλίδες που κολλούσαν.
«Αυτό με βοήθησε ώστε να μη με αντιμετωπίζουν οι παλιοί μόνο ως γιo του αφεντικού, αλλά ως κάποιον που μπορούσαν να εμπιστευθούν. Η εταιρία ήταν στα πρόθυρα χρεωκοπίας, αλλά με κόπο και μόχθο κατορθώσαμε να την ξαναστήσουμε στα πόδια της. Χαίρομαι γιατί εδώ και καιρό βγάζουμε ποιοτικά προιόντα, τα οποία και εξάγουμε.»

Δηλώνει ότι απολαμβάνει την επαφή με τον κόσμο και αφουγκράζεται τις αγωνίες του. «Οταν μπαίνω σε ταξί και με αναγνωρίζουν, κάποιοι με καλωσορίζουν και μετά μου λένε πως περιμένουν πως και πως έναν πολιτικό για να του τα …χώσουν. Ο πολίτης δεν είναι στο περιθώριο του έργου μου, αλλά η βάση του. Αν χάσω επαφή μαζί τους δεν θα μπορώ να κάνω τη δουλειά μου»

Οσο για τις μαθησιακές δυσκολίες και τη δυσλεξία, ξεκαθάρισε πως δεν τον εμπόδισαν από τις σπουδές και από το να κάνει ό,τι ήθελε. Ακόμα και από το να ασχοληθεί με την πολιτική «Υπήρξα κάκιστος μαθητής διότι εκείνη την εποχή δεν υπήρχε η έννοια του δυσλεξικού. Ησουν απλώς έξυπνος ή βλάκας και καταλαβαίνετε σε ποιαν από τις δύο με κατέταξαν. Ημουν ο άνθρωπος που δεν θα έκανε τίποτα στη ζωή του. Αυτό με σημάδεψε και ήταν από τους λόγους που με ώθησαν να μπω στην πολιτική. Η κοινωνία θεωρώ ότι χρειάζεται κάθε άνθρωπο και δεν μπορούμε να απορρίπτουμε κάποιους επειδή το εκπαιδευτικό σύστημα δεν μπορεί να τους αγκαλιάσει. Το σχολείο δεν πρέπει να συνδεθεί με την αγορά, αλλά με την κοινωνία.»

 

 

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα