back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ομόφωνα αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση των ηλεκτρονικών συστημάτων Sonak

Διαβάστε επίσης

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων όλοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της σύμβασης του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak, του αποκαλούμενου και «ηλεκτρονικού πολέμου». Μεταξύ αυτών ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος και ο Ηλίας Αρκουμανέας , πρώην ιδιοκτήτης και υψηλόβαθμο στέλεχος της Sonak αντίστοιχα, οι πρώην γενικοί γραμματείς Εξοπλισμών Γιώργος Κολλίρης και Ευάγγελος Βασιλάκος , ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας καθώς και μέλη των αρμόδιων επιτροπών, πρώην αξιωματικοί του Στρατού.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας Ουρανίας Στέκα έκρινε ότι δεν πληρείται στην προκειμένη περίπτωση ούτε η αντικειμενική ούτε η υποκειμενική υπόσταση του αδικήματος της απιστίας που αποδόθηκε σε όσους χειρίστηκαν την επίμαχη σύμβαση.

Αξίζει αν σημειωθεί ότι σε πρώτο βαθμό και οι 17 κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι, με την αναγνώριση ελαφρυντικών και είχαν καταδικαστεί σε πρόσκαιρες ποινές , που έφταναν και τα 16 χρόνια κάθειρξη, αλλά οι ποινές όλων των κατηγορουμένων είχαν ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα