back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χ.Α.: Σκηνικό πανικού, με τον δείκτη κάτω από τις 600 μονάδες – Κραχ στα διεθνή χρηματιστήρια

Διαβάστε επίσης

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών,  επικρατεί σκηνικό πανικού με  τον  γενικός δείκτη να οδηγείται σε πτώση που στο άνοιγμα του  ξεπέρασε το -14% και τις τράπεζες να βυθίζονται έως και άνω του 30%. 

Φυγή  των επενδυτών λόγω των φόβων για μια παγκόσμια ύφεση εξαιτίας του κορονοϊού  με αποτέλεσμα ο  γενικός δείκτης να  πέσει κάτω από  το όριο των 600 μονάδων. Μαζικές ρευστοποιήσεις στον κλάδο των τραπεζών, με πτώση του τραπεζικού δείκτη πάνω από 30%.

Ο Γενικός Δείκτης στις 10:40 υποχωρούσε κατά 13%, στις 595,63 μονάδες, με τον τζίρο των συναλλαγών να ξεπερνά κατά τα πρώτα 10 λεπτά της συνεδρίασης τα 6 εκατ. ευρώ.  Στις 12: 50  η πτώση  περιορίστηκε  8,66%. Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι τράπεζες. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 13:30, διαμορφώνεται στις 620,88 μονάδες σημειώνοντας πτώση 9,33%.

Η ελληνική αγορά επηρεάζεται από τις μεγάλες απώλειες στα διεθνή χρηματιστήρια, λόγω του κορωνοϊού, σε συνδυασμό τον πόλεμο τιμών που κήρυξε η Σαουδική Αραβία στην αγορά πετρελαίου.

Το Χ.Α ακολουθεί το  διεθνές δραματικό sell-off . Ο πανευρωπαϊκός δείκτης άνοιξε στο -6% ενώ απώλειες της τάξης του 8% σημειώνουν ο γερμανικός DAX και ο βρετανικός FTSE 100, με τους επενδυτές να τρέπονται σε μαζική φυγή, ενώ η κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου βυθίζει τον ενεργειακό κλάδο παγκοσμίως.

Είχε προηγηθεί το sell-off στην Wall Street την Παρασκευή και  το σημερινό  πρωινό  ξεπούλημα στην Ασία που με τη σειρά του οδήγησε σε  νέα βουτιά στην Ευρώπη  καθώς και στη  βύθιση των τιμών του πετρελαίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα