back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τα σύνορα στον Έβρο και η «άλλη» πλευρά

Διαβάστε επίσης

του Χρήστου Καπούτση

Σε τακτά χρονικά διαστήματα η συνοριακή γραμμή στον Έβρο, δέχεται τις επιθετικές ενέργειες των αλλοδαπών (προσφύγων, μεταναστών και άλλων) , που οργανώνονται και κατευθύνονται, απροκάλυπτα πλέον από την τουρκική στρατοχωροφυλακή.

Μάλιστα, σε μία από αυτές, χρησιμοποιήθηκε και τεθωρακισμένο όχημα του τούρκικου στρατού, που προσέγγισε τον φράχτη σε περιοχή στον Βόρειο Έβρο, μία κίνησα αναμφίβολα επιθετική σε βάρος της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας.

Οι επιτηρητές της ελληνοτουρκικής μεθορίου, διαπιστώνουν, μία έντονη κινητικότητα από πλευράς Τουρκίας, η οποία αυξάνει συνεχώς την ένταση και τη δύναμη των απανωτών επιθέσεων, που έχουν στόχο την παραβίαση της συνοριακής γραμμής ή ακριβέστερα την κατάρρευση των ελληνικών στρατιωτικών , για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων . Η επιτυχία των σχεδίων τους, δηλαδή αν θα επιτύχουν ή όχι, τα σχέδια του τουρκικού επεκτατισμού στον Έβρο, θα εξαρτηθεί (κατά την ανάλυση των τούρκων της ΜΙΤ), από την κόπωση (σωματική ή και ψυχολογική) των ελληνικών δυνάμεων της Μεθορίου, εκεί όπου στρατιώτες, αστυνομικοί και Εθνοφύλακες, δίνουν μάχες σώμα με σώμα προκειμένου να διασφαλίσουν το απαραβίαστο των χερσαίων ελληνικών συνόρων.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Στρατηγός ε.ά Αλκιβιάδης Στεφανής, εκτιμώντας την κατάσταση στον Έβρο δήλωσε ότι, “απειλείται η εθνική μας ασφάλεια” και πως “δεχόμαστε επίθεση από την Τουρκία με όχημα τους μετανάστες. Βρισκόμαστε σε πόλεμο χωρίς σφαίρες”!

Επίσης, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, είπε ότι. «η Τουρκία διεξάγει έναν υβριδικό πόλεμο και το πρώτο θύμα είναι η αλήθεια». Επίσης, σχετικά με την απόφαση της Τουρκίας να στείλει 1.000 στρατιώτες στα σύνορά της, ο αναπληρωτής υπουργός απαντά ότι «αυτή η απόφαση είναι πολύ επικίνδυνη, είναι μια περαιτέρω κλιμάκωση».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNN, απαντώντας στην προπαγάνδα της Άγκυρας αναφορικά με την μεταναστευτική κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, είπε: «Αντιμετωπίζουμε μια συνεχή προσπάθεια της Τουρκίας να χρησιμοποιήσει μετανάστες και πρόσφυγες ως γεωπολιτικά πιόνια προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντά της.
Οι άνθρωποι που προσπαθούν να περάσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα δεν είναι Σύροι, δεν προέρχονται από το Ιντλίμπ.»
Επίσης το πρακτορείο Bloomberg , σε εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ καταλήγει και σε μια αιχμηρή προειδοποίηση για το μέλλον της ΕΕ: «Μια ένωση κρατών-μελών, που δεν μπορεί να ελέγξει τα σύνορα της και να εμπνεύσει συνοχή και αλληλεγγύη στα μέλη της, δεν έχει αξιοπιστία και τελικά κινδυνεύει να καταρρεύσει».

Προστατεύουμε ή ανοίγουμε, τα σύνορα; Συγκρούεται η Εθνική Ασφάλεια με τον Ανθρωπισμό;

Με αφορμή λοιπόν , τα συμβαίνοντα στην ελληνοτουρκική μεθόριο, μερικές επισημάνσεις.
Η προστασία και το απαραβίαστο των Εθνικών συνόρων, είναι υποχρέωση για κάθε κράτος, κυρίαρχο και ανεξάρτητο. Σεβασμός από τα γειτονικά κράτη στα φυλασσόμενα εθνικά σύνορα σημαίνει, σχέσεις καλής γειτονίας και συνεργασίας. Και ακόμη, ασφαλή Εθνικά σύνορα, σημαίνει, ασφάλεια για τους έλληνες πολίτες, προάσπιση της Δημοκρατίας και των θεσμών της και διασφάλιση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας.

Η οργανωμένη προσπάθεια εισόδου χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική επικράτεια με τη βία και αφού ακυρώσουν, κάθε μέτρο προστασίας των συνόρων που λαμβάνουν οι εντεταλμένες ελληνικές αρχές (Στρατός, Αστυνομία, Εθνοφυλακή), δηλαδή η βίαιη παραβίαση των συνόρων από αλλοδαπούς, εντάσσεται, αφενός στα σχέδια του τουρκικού επεκτατισμού, αλλά και αφετέρου, στην σταδιακή μετατροπή της χώρας μας, σε χώρα-φράχτη (αποθήκη), για τους μετανάστες/πρόσφυγες , που επιθυμούν να φθάσουν σε χώρες της Ε.Ε. , δεδομένου ότι, τα σύνορα από την Ελλάδα προς την Ευρώπη παραμένουν ερμητικά κλειστά. Και η άποψη, ότι η Κυβέρνηση θα ασκήσει πολιτική πίεση στην Ε.Ε., να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, που εργαλειοποιεί το προσφυγικό/μεταναστευτικό και προωθεί την πολιτική του αναθεωρητισμού και κυρίως, οι πιέσεις να αναλάβουν οι ευρωπαίοι εταίροι μας τις ευθύνες που τους αναλογούν, στην αντιμετώπιση του προσφυγικού και στη δίκαιη κατανομή προσφύγων- μεταναστών, έχει αποδειχτεί ότι είναι μια ουτοπική άποψη, ένα φαντασιακό υποκείμενο, που το εκδικείται η πραγματικότητα.

Ανοιχτά σύνορα

Είναι πολλοί συνέλληνες, που υποστηρίζουν την άποψη για «ανοιχτά σύνορα» και την παροχή ασύλου σε όλους όσους το ζητούν, για ανθρωπιστικούς και κοινωνικούς λόγους. Καταρχήν, ο Ελληνικός Λαός, έχει αποδείξει τα ανθρωπιστικά και αλληλέγγυα αισθήματα τους, προς τους κατατρεγμένους συνανθρώπους μας και δεν έχει ανάγκη πιστοποιητικών από τους αυτόκλητους κριτές του στρατευμένου ανθρωπισμού.

Η υλοποίηση αυτής της άποψης «ανοιχτά σύνορα», προϋποθέτει, την κατάργηση της συνοριακής γραμμής ή όπως λένε πιο κομψά, την «διεθνοποίηση» του Έβρου και την περιφρόνηση, προς την ελληνική έννομη τάξη. «Ελεύθερα σύνορα στον Έβρο», δεν σημαίνει, υποχρεωτική μετακίνηση του Δ’ Σώματος Στρατού στα μετόπισθεν (π.χ. Καβάλα); Και ακόμη, ότι η Θράκη, μετατρέπεται de facto σε διεθνοποιημένη γκρίζα ζώνη, μέσω του εποικισμού με πληθυσμούς από τη Μέση Ανατολή, όπου το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής, θα είναι φορέας της τουρκοποίησης ή στην καλύτερη περίπτωση της αυτονομίας, της Θράκης, που σημαίνει και πιθανόν εδαφικό ακρωτηριασμό της Ελλάδας;

Και ένα τελευταίο, ο Έβρος και τα νησιά, προστατεύονται επαρκώς από τις δυνάμεις ασφαλείας του Ελληνικού κράτους (Στρατός, Αστυνομία, Εθνοφυλακή) και δεν χρειάζονται τη βοήθεια, ούτε καν τη παρουσία φασιστών – εθνικιστών, αλλά ούτε και την προπαγανδιστική παρουσία των ιδεοληπτικών «δικαιωματικών», που ήδη έχουν αποδεχτεί κάποια από τα αιτήματα του τουρκικού επεκτατισμού. Η παρουσία ΟΛΩΝ αυτών, είναι και προσβλητική και προβληματική.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα