back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Covid-19: Αναστέλλονται λειτουργίες του ΓΝ Λευκωσίας

Διαβάστε επίσης

Στην αναστολή των περισσότερων υπηρεσιών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας προχώρησε το υπουργείο Υγείας της Κύπρου, καθώς ένα από τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα είναι o γιατρός Χρυσόστομος Κόκκινος, διευθυντής της καρδιοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου.

Εκπρόσωποι του υπουργείου, της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης και του ΟΚΥπΥ πραγματοποίησαν αργά χθες το βράδυ σύσκεψη, με στόχο τον καθορισμό των περαιτέρω μέτρων και βημάτων για τη διαχείριση του κρούσματος.

Κατά τη σύσκεψη, σύμφωνα με το philenews, αποφασίστηκαν συγκεκριμένα τα ακόλουθα:

– Όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού, εισαγωγές και χειρουργεία όλων των ειδικοτήτων ακυρώνονται για τις επόμενες 48 ώρες, οπότε και θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση.

– Η Καρδιοχειρουργική Κλινική αναστέλλει προσωρινά τη λειτουργία της και σταδιακά όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς θα λαμβάνουν εξιτήριο βάσει της κλινικής τους κατάστασης.

– Για όλους όσοι πληρούν τα κριτήρια του πρωτοκόλλου και χαρακτηρίστηκαν στενή επαφή, έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία λήψης δειγμάτων για εξέταση από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

– Έχει ήδη αρχίσει η απολύμανση των χώρων που χρησιμοποιήθηκαν από το επιβεβαιωμένο περιστατικό.

– Η κάλυψη των καρδιοχειρουργικών περιστατικών θα γίνεται από τον ιδιωτικό τομέα με αγορά υπηρεσιών.

– Απαγορεύεται το επισκεπτήριο για όλους τους ασθενείς για τις επόμενες 48 ώρες.

– Οι ασθενείς θα πρέπει να προσέρχονται στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών αποκλειστικά και μόνο για τα επείγοντα περιστατικά. Άτομα που έχουν ταξιδέψει σε επηρεαζόμενες περιοχές τις τελευταίες 14 μέρες και εμφανίζουν ήπια συμπτώματα, παρακαλούνται να μην προσέρχονται στα ΤΑΕΠ των νοσοκομείων, να παραμένουν στο σπίτι τους και να επικοινωνούν με το 1420 για οδηγίες.

– Όσοι πολίτες ήρθαν σε επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα, παρακαλούνται όπως αυτό-περιοριστούν και επικοινωνούν με το 1420 για οδηγίες.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο» του Ραδιοφώνου του ΡΙΚ, ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, έχουν ληφθεί από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας γύρω στα 150 δείγματα, τα οποία και στάληκαν τα ξημερώματα στο Ινστιτούτο Γενετικής και αναμένονται τα αποτελέσματα.

«Ζητήθηκε από όλους όπως περιοριστούν», είπε ο υπουργός, ο οποίος τόνισε ότι ο αριθμός αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερος γιατί τα άτομα αυτά βρίσκονταν μέσα στο νοσοκομείο.

Τέλος, σε ερώτηση που έγινε στον Υπουργό σχετικά με τα όσα δήλωσε ο δρ. Κόκκινος στο philenews, ότι δηλαδή απευθύνθηκε άμεσα στους λοιμοξιολόγους του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, οι οποίοι όπως είπε, τον αποθάρρυναν να υποβληθεί στη συγκεκριμένη εξέταση, ο υπουργός απάντησε λακωνικά «δεν θέλω να το σχολιάσω αυτό. Εγώ έχω τις πληροφορίες μου και είναι σωστές».

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα