back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Εθνική αλληλεγγύη ζητά ο Μηταράκης από τους περιφερειάρχες

Διαβάστε επίσης

Να βάλουν νερό στο κρασί τους είπε χαρακτηριστικά στους περιφερειάρχες της χώρας ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης σε ότι αφορά το προσφυγικό ζήτημα επισημαίνοντας τους ότι η κατάσταση έχει πάρει την μορφή της ασύμμετρης απειλής για τη χώρα.

Μιλώντας στο ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι βασικοί στόχοι της κυβέρνησης είναι η ουσιαστική μείωση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών και ο περιορισμός των επιπτώσεων στις τοπικές κοινωνίες. Ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε στο παράδειγμα του δήμου Σιντικής στις Σέρρες και ζήτησε εθνική και ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Μορφή ασύμμετρης απειλής για την χώρα μας υπογραμμίζοντας ότι οι προσπάθειες για την φύλαξη των συνόρων έχουν εντατικοποιηθεί. Ο υπουργός Μετανάστευσης υπεραμύνθηκε των κλειστών κέντρων φιλοξενίας μεταναστών τονίζοντας ότι λειτουργούν αποτρεπτικά και υποστήριξε ότι πλέον γίνονται πολύ πιο γρήγορα οι διαδικασίες ταυτοποίησης τους.

Επιπλέον έβαλε τέλος στα σενάρια για δημιουργία κλειστών κέντρων σε ξερονήσια δηλώνοντας ότι δεν μπορούν να γίνουν για εθνικούς λόγους και επειδή υπάρχει έλλειψη υποδομών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ζήτησε από τον υπουργό Μετανάστευσης να μην υπάρχουν αιφνιδιασμοί και να μην λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς την σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών.

Στην ίδια συνεδρίαση ήταν παρόν και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Δημήτρης Μουντζούρης ο οποίος ζήτησε από τους ομολόγους του να υπάρχει αλληλεγγύη στο θέμα της κατανομής των μεταναστών, ενώ σε ότι αφορά τις σχέσεις του με τον κ. Μηταράκη ο ίδιος ο υπουργός είπε ότι μιλούν τρεις ώρες κάθε μέρα στο τηλέφωνο.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα