back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός- Ισπανία: 30 νεκροί -Κλείνουν σχολεία και πανεπιστήμια στη Μαδρίτη

Διαβάστε επίσης

Νέα μέτρα για την μείωση της εξάπλωσης του κορονοϊού ανακοίνωσε η Ισπανία, με το κλείσιμο όλων των σχολείων, των παιδικών σταθμών και των πανεπιστημίων στην περιοχή της Μαδρίτης. Το μέτρο, που θα εφαρμοστεί για δύο εβδομάδες, θα επηρεάσει πάνω από 1,5 εκατομμύριο μαθητές. Η ανακοίνωση έγινε χθες το απόγευμα, αφότου οι αρχές της βασκικής πόλης Βιτόρια, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν μεγάλο ξέσπασμα του κορονοϊού, έκανε ένα παρόμοιο βήμα.

Η Ισπανία έχει συνολικά 1.204 κρούσματα κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένων 30 θανάτων, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Σαλβαντόρ Ίλα προσθέτοντας πως 74 από αυτούς τους ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων για 15 ημέρες

Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε αρκετούς «τομείς υψηλής επικινδυνότητας για την μετάδοση» συμπεριλαμβανομένης της περιοχής της Μαδρίτης και των πόλεων Βιτόρια και Λαμπαστίδα στην χώρα των Βάσκων. Στους τομείς αυτούς, εφαρμόζονται πρόσθετα μέτρα, όπως η «αναστολή όλων των σχολικών μαθημάτων, των βρεφονηπιακών σταθμών και των πανεπιστημίων καθώς και όλων των εξωσχολικών δραστηριοτήτων».

Και σημείωσε: «Όπου είναι δυνατόν, θα θέλαμε οι άνθρωποι να εργάζονται σε αυτές τις περιοχές από το σπίτι τους, θα θέλαμε οι εταιρείες να είναι ευέλικτες όσον αφορά το ωράριο εργασίας, οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι και τα άτομα που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες ή σοβαρές παθολογίες θα πρέπει να περιορίζουν τις δραστηριότητές τους. Οι άνθρωποι γενικά θα πρέπει να αποφεύγουν τα περιττά ταξίδια».
Η υπουργός Οικονομίας Νάντια Καλβίνο, δήλωσε πως η κυβέρνηση αναλαμβάνει δράση για να αποφύγει τις τυχόν χειρότερες επιπτώσεις στις σημαντικές βιομηχανίες της χώρας, όπως ο τουρισμός και τόνισε πως το σχέδιο αυτό θα είναι προσωρινό και περιορισμένο.

Να σημειωθεί πως και τα 30 άτομα που πέθαναν από κορωνοϊό στην Ισπανία είναι άνω των 69 ετών, με πολλούς να ζουν σε γηροκομεία. Το πρώτο άτομο που πέθανε από τον κορονοϊό ήταν ένας 69χρονος άνδρας από την Βαλένθια που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο Νεπάλ. Αρχικά ο θάνατός του είχε θεωρηθεί πως οφειλόταν σε πνευμονία, αλλά τα τεστ αργότερα έδειξαν πως η αιτία ήταν ο κορονοϊός.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα