back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο κορονοϊός, οι swingers και οι ματαιωμένοι γάμοι της Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Ερήμωσε η Σαντορίνη μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην εξάπλωση του κορονοϊού καθώς οι ακυρώσεις τουριστών διαδέχονται η μία την άλλη. Στο 100% φτάνει η ακύρωση των γάμων, που πραγματοποιούν κάθε χρόνο μαζικά Ασιάτες και Κινέζοι στο νησί του Αιγαίου και οι επαγγελματίες του κλάδου να έχουν υποστεί μεγάλη οικονομική ζημιά.

Τα τελευταία χρόνια κατά μέσο όρο περισσότεροι από 1.000 κινέζοι, Νοτιοκορεάτες, άτομα από τη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ έφθαναν στην Σαντορίνη για να τελέσουν το μυστήριο του γάμου αφήνοντας στην τοπική κοινωνία δεκάδες χιλιάδες ευρώ.Ωστόσο, ο περιορισμός των εξόδων των κατοίκων από τις συγκεκριμένες χώρες, με βάση μέτρα που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις τους, η τεράστια ανησυχία από την εξάπλωση του ιού, αλλά και η δυσκολία στη χορήγηση βίζας από την ελληνική πλευρά προς αυτούς, είχαν ως αποτέλεσμα, κατά τον να ακυρωθούν όλοι οι προγραμματισμένοι γάμοι.

Η πτώση των αφίξεων στη Σαντορίνη φθάνει σύμφωνα με τους ξενοδόχους στο 60% – 70% με μεγαλύτερο πλήγμα να δέχεται η αγορά από την Κίνα αφού σύμφωνα με τα στοιχεία το νησί επισκέπτονταν περίπου 200.000 τουρίστες από την Κίνα, αποτελούν το 8% των συνολικών αφίξεων τουριστών και συνεισφέρουν στο 5% των εσόδων της Σαντορίνης από τον τουρισμό.

Ο κορονοϊός εμπόδιο στους swingers

Το πρώτο και μεγάλο πλήγμα από τον κορωνοϊό μετράει η Κρήτη και συγκεκριμένα το Ηράκλειο καθώς η επέλαση των swingers που είχε προγραμματιστει για τον Μάιο ακυρώθηκε από τις 7 έως και τις 12 Μαΐου. Ενδεικτικά οι τιμές του ξενοδοχείου για την συγκεκριμένη εκδήλωση περιλάμβανε σε τρία πακέτα, ανάλογα με την τιμή του δωματίου. Το Superior στοίχιζε 2.498 ευρώ για το διάστημα αυτό, η Junior Suite 3.998, ενώ αυτό με την ιδιωτική πισίνα στα 4.998 ευρώ.

Παράλληλα ακυρώθηκε και η κρουαζιέρα των swingers στα ελληνικα νησιά. Το πλοίο με τις 343 καμπίνες που θα προσέγγιζε την Αθήνα, τη Μύκονο, την Έφεσο, τη Μαρμαρίδα, τη Σαντορίνη και θα κατέληγε Αθήνα, δεν θα πραγματοποιηθεί για φέτος. Ενδεικτικά οι τιμές ανά καμπίνα κινούνταν από 6.200 δολάρια έως 7.000 δολάρια και ήδη όλες οι θέσεις είχαν εξαντληθεί.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα