back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κόντρα στη Βουλή για τις δηλώσεις Μπογδάνου

Διαβάστε επίσης

Έντονη αντιπαράθεση επικράτησε στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή την πρωτοβουλία του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου, να καταγγείλει συγκεκριμένους βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και δημοσιογράφους που θεωρούνται φίλα προσκείμενοι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι με δηλώσεις ή αναρτήσεις τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναπαράγουν την τουρκική προπαγάνδα.

Όπως υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ, «εγείρεται μείζον ηθικό θέμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της στάσης κάποιων βουλευτών ή ευρωβουλευτών του όπως οι κύριοι Μάρκου, Βαρεμένος, Παπαδημούλης, η κυρία Χρηστίδου, ο κ. Κυρίτσης κ.ά.,γιατί αναπαράγουν την προπαγάνδα της Άγκυρας».

Ο κ. Μπογδάνος, διερωτήθηκε επίσης, γιατί η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν έχει αποδοκιμάσει ακόμη το σύνθημα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, που λέει μεταξύ άλλων , ότι «είμαστε Τούρκοι, προβοκάτορες και φιλοσκοπιανοί», επισημαίνοντας ότι τέτοιου είδους τοποθετήσεις που υπονομεύουν την εθνική μας ενότητα, δεν προέρχονται από γραφικούς δήθεν αναρχικούς.Κάλεσε δε, την πατριωτική και μη συμπλεγματική -όπως την αποκάλεσε-πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ , να αποστασιοποιηθεί από τέτοιου είδους συμπεριφορές ατόμων που διακατέχονται από ιδεολογική τύφλωση.Να σημειωθεί,ότι την ομιλία του κ. Μπογδάνου, χειροκρότησαν σχεδόν όλοι από τους βουλευτές της ΝΔ.

Έντονα αντέδρασε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία είπε «ότι είναι θλιβερή και ντροπιαστική στιγμή για το Κοινοβούλιο, να ακούγονται τέτοια πράγματα», ζητώντας από τους βουλευτές της ΝΔ να αποδοκιμάσουν τις απόψεις Μπογδάνου ο οποίος συνειδητά διαστρεβλώνει τα λόγια των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν δεν αποδοκιμάσετε τώρα, εμείς θα θεωρήσουμε ότι αυτό αποτελεί δείγμα γραφής για το πως η κυβέρνηση εννοεί την εθνική ομοψυχία»,είπε απευθυνόμενη προς την κυβερνητική πτέρυγα, λέγοντας ότι τέτοιες απόψεις μας επιστρέφουν σε σκοτεινές εποχές όταν οι άνθρωποι χωρίζονταν σε εθνικόφρονες και μη εθνικόφρονες.

Απαντώντας ο κ. Μπογδάνος,μίλησε για παραφωνίες εντός ΣΥΡΙΖΑ που δεν αφορούν το μεγάλο υγιές πατριωτικό μέρος του κόμματος.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός ,εξέφρασε την άποψη ότι η κριτική δεν αφορά την κεντρική θέση του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε να πέσουν οι τόνοι και να μείνουν μακριά οι φωνές που τορπιλίζουν το κλίμα εθνικής ομοψυχίας.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα