back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πως θα αντιμετωπιστεί η έκτακτη ανάγκη γονικής επιμέλειας από την αναστολή λειτουργίας των σχολείων

Διαβάστε επίσης

Με συνδυασμό κανονικής άδειας και άδειας ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους γονείς, αναμένεται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τις έκτακτες ανάγκες γονικής επιμέλειας που δημιουργεί η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας των σχολείων με στόχο την πρόληψη της εξάπλωσης του κορονοϊου.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες:

Η άδεια, θα έχει διάρκεια 14 ή 15 ημερών.

Το μεγαλύτερο μέρος (δέκα μέρες) θα αφορά στην κανονική άδεια τους εργαζόμενου, με αποδοχές.

Το υπόλοιπο της άδειας, θα είναι ειδικού σκοπού και το κόστος θα καλυφθεί κατά ένα μέρος από το κράτος και εν μέρει από τον εργοδότη , ώστε να μην υπάρξει περικοπή μισθού για τον εργαζόμενο.

Η άδεια, θα αφορά άνδρες και γυναίκες είτε απασχολούνται στον Δημόσιο είτε στον Ιδιωτικό τομέα, εφόσον έχουν παιδιά ηλικίας έως 15 ετών.

Μένει να διευκρινιστεί αν χρήση της άδειας θα μπορεί να κάνει μόνο ο ένας εκ των δύο γονέων ή και οι δύο, εφόσον εργάζονται και αν το μέτρο θα καλύπτει ζευγάρια με εργαζόμενο τον ένα.

Νομικό “αγκάθι”

Εντωμεταξύ, οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες αναζητούν πόρους για την καταβολή του επιδόματος ανυπαίτιου κωλύματος ύψους 718 ευρώ για 45 μέρες, σε εργαζόμενους επιχειρήσεων, οι οποίες με διοικητική απόφαση (δηλαδή, κρατική παρέμβαση) θα αναστείλουν προσωρινά την λειτουργία τους για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Στην περίπτωση κατά την οποία η αναστολή της λειτουργίας επιχειρήσεων επεκταθεί σε ολόκληρη την επικράτεια και δεν διατηρήσει τον τοπικό χαρακτήρα, η δαπάνη για τον κρατικό κορβανά θα είναι μεγάλη.

Ωστόσο, σύμφωνα με εργατολόγους και συνδικαλιστές, η ανάγκη κάλυψης της δαπάνης είναι επιτακτική αφενός μεν για κοινωνικούς λόγους αφετέρου δε για νομικούς λόγους, δεδομένου ότι τα άρθρα 656 και 657 του Αστικού Κώδικα, μπορούν να δημιουργήσουν μια “γκρίζα” νομική περιοχή με τους εργαζόμενους να οδηγούνται σε δικαστικές προσφυγές.

Ειδικότερα:

Σύμφωνα με το άρθρο 656 του Αστικού Κώδικα, ο εργοδότης σε περίπτωση γεγονότος ανωτέρας βίας που τον καθιστά αδύνατο να θέση σε λειτουργία την επιχείρηση του, απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής αποδοχών προς τους εργαζόμενους.

– Σύμφωνα, όμως, με το άρθρο 657 κάθε περιστατικό που δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του μισθωτού και που θεωρείται βάσει της καλής πίστεως και των συναλλακτικών ηθών ότι καθιστά την παροχή εργασίας ανέφικτη, δηλαδή ότι δικαιολογεί την μη παροχή της εργασίας, του δίνει το δικαίωμα να ζητήσει τις αποδοχές του χρονικού διαστήματος κατά το οποίο ήταν αδύνατη η παροχή εργασίας, με βασική προϋπόθεση να έχει εργαστεί για τουλάχιστον δέκα ημέρες.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα