back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σ. Ζαχαράκη: E-class, μαθήματα εξ΄ αποστάσεως και μαθήματα Σάββατο στα σενάρια για αναπλήρωση χαμένων ωρών στα σχολεία

Διαβάστε επίσης

Τα σενάρια που εξετάζονται από το υπουργείο Παιδείας για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών στα σχολεία λόγω της αναστολής των μαθημάτων αποκάλυψε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στη “Στάση των Δύο” τονίζοντας πως αφενός δεν διακινδυνεύει να χαθεί η χρονιά, αφετέρου θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια διαχείρισης της ύλης ακόμα και αν παραταθεί η αναβολή των μαθημάτων σε περίπτωση κλιμάκωσης της κατάστασης με τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα η κ. Ζαχαράκη είπε πως ανάμεσα στα μέτρα αναπλήρωσης που εξετάζονται είναι η αναπροσαρμογή του προγράμματος με 35λεπτα αντί 45λεπτα, η αξιοποίηση της κατάργησης των εκδρομών ενώ υπάρχουν και σενάρια που έχουν υιοθετηθεί και στο παρελθόν όπως τα μαθήματα το Σάββατο, κάποιες ημέρες από το Πάσχα και από το καλοκαίρι.

Όπως είπε, στα προς διερεύνηση μέτρα είναι και η καινοτόμος προσέγγιση της εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευσης γνωρίζοντας -όπως υπογράμμισε- πως σε κάποια σπίτια δεν υπάρχουν υπολογιστές ενώ πρόσθεσε ότι τα παιδιά θα ενημερωθούν και για την αναρτημένη ψηφιακή μορφή των βιβλίων καθώς και εκπαιδευτικού υλικού. Παράλληλα στο υπουργείο επεξεργάζονται και το μοντέλο της ηλεκτρονικής τάξης e-class και η πιλοτική εφαρμογή της.

Όλα αυτά τα σενάρια όπως επεσήμανε η κ. Ζαχαράκη είναι ανοιχτά και εξετάζονται και συναρτώνται ανάλογα με την εξέλιξη και τη δυναμική της εξάπλωσης του ιού και του ενδεχομένου παράτασης της αναστολής μαθημάτων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα