back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Covid-19: Πρώτο κρούσμα στο αμερικανικό Κογκρέσο

Διαβάστε επίσης

Το Καπιτώλιο, έδρα του αμερικανικού Κογκρέσου στην Ουάσινγκτον, κλείνει προσωρινά τις πύλες του στους τουρίστες από απόψε έως τις 1η Απριλίου “προληπτικά”, ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας ασφαλείας, ενώ ένας πρώτος υπάλληλος προσβλήθηκε από τον κορονοϊό.

“Ένα μέλος της ομάδας του γραφείου της γερουσιαστού Μαρία Κάντγουελ βρέθηκε θετικός στον Covid-19”, ανακοίνωσαν εκπρόσωποι σε ανακοίνωση.

Το πρόσωπο αυτό δεν είχε “γνωστή επαφή” με τη γερουσιαστή ή άλλους κοινοβουλευτικούς, διευκρινίζουν. Το γραφείο έκλεισε και όλοι οι εργαζόμενοι που ήρθαν σε επαφή μαζί του θα ελεγχθούν.

Παράλληλα, οι αρμόδιες αρχές για την ασφάλεια στο Καπιτώλιο ανακοίνωσαν ότι “όλες οι (τουριστικές) επισκέψεις” αναστέλλονται από τις 17.00 (23.00 ώρα Ελλάδος) της Πέμπτης έως τις 08.00 της 1ης Απριλίου. Το Κογκρέσο δέχεται έως πέντε εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

“Λαμβάνουμε αυτή την προσωρινή απόφαση προληπτικά για να προστατεύσουμε την υγεία και την ασφάλεια των υπαλλήλων του Κογκρέσου και του κοινού”, έγραψαν οι αξιωματικοί της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Μόνοι οι κοινοβουλευτικοί, οι ομάδες τους, οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι και οι επισκέπτες που έρχονται για επαγγελματικά ραντεβού θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα κτίρια.

Οι Δημοκρατικοί και ο Λευκός Οίκος ήταν σε διαπραγματεύσεις σήμερα σε σχέση με μια πρόταση νόμου για την άμβλυνση των οικονομικών επιπτώσεων της επιδημίας για τους Αμερικανούς, επεκτείνοντας σε όλους αυτούς που θα χρειαστούν την πρόσβαση στα τεστ και στις άδειες ασθενείας σε μια χώρα που δεν έχει ένα καθολικό σύστημα υγείας. Αλλά οι Ρεπουμπλικανοί του Κογκρέσου ήταν διχασμένοι.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε επίσης σήμερα την αναστολή όλων των τουριστικών επισκέψεων από σήμερα και μέχρι νεωτέρας. Σχεδόν 2.000 άνθρωποι το επισκέπτονται κάθε εβδομάδα.

Και το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, που βρίσκεται απέναντι από το Κογκρέσο, θα παραμείνει κλειστό για το κοινό “μέχρι νεωτέρας”.

Το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο θα διατηρήσει τις “επίσημες δραστηριότητες”, δεν διευκρίνισε με ποια μορφή θα διεξάγονται οι ακροάσεις ενώπιον των εννέα δικαστών του, εκ των οποίων δύο 80χρονοι.

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν το όρο των 1.300 κρουσμάτων και μετρούν 38 νεκρούς από τον ιό, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του αμερικανικού Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα