back to top
19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Καθησυχαστικοί οι Ιάπωνες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Διαβάστε επίσης

Η Κυβερνήτης του Τόκιο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ιαπωνίας επιμένουν ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η εξάπλωση του κορονοϊού αναγκάζει τη μία ομοσπονδία μετά την άλλη να αναβάλλουν τις δραστηριότητες τους, ενώ θέτει σε αμφιβολία τη διεξαγωγή των μεγάλων αθλητικών γεγονότων του καλοκαιριού του 2020.

Υπάρχουν ενστάσεις για το αν θα πρέπει να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, τις οποίες δεν συμμερίζεται η Κυβερνήτης της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας, Γιουρίκο Κόικε. Η Κόικε ανέφερε στα μέσα ενημέρωσης της πατρίδας της ότι ο σχεδιασμός της διοργάνωσης δεν αλλάζει και στις 24 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η θέση του εκπροσώπου της ιαπωνικής Κυβέρνησης, Γιοσιχίντε Σούγκα. Ο Ιάπωνας πολιτικός εξήγησε ότι ο προγραμματισμός δεν έχει αναπροσαρμοστεί, αφού ο κορονοϊός έχει λίγα κρούσματα στη χώρα. Συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί την εξάπλωση του κορονοϊού και εάν απαιτηθεί, θα λάβει πρόσθετα μέτρα. Στην Ιαπωνία έχουν εντοπιστεί 639 κρούσματα και έχουν πεθάνει 16 άνθρωποι από τον κορωνοϊό.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα