back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο πρώτος νεκρός στην Ελλάδα – Στα 99 τα κρούσματα του κορονοϊού

Διαβάστε επίσης

Ο πρώτος νεκρός από τον κοροναϊό καταγράφηκε στη χώρα μας.

Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο 66χρονος ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας στο Ρίο.

O 67χρονος ήταν το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού στη χώρα μας και διαγνώστηκε πρώτος από τους 54 εκδρομείς που είχαν ταξιδέψει στους Άγιους Τόπους.

Από τις 4 Μαρτίου, ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός από την Αμαλιάδα νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίου.

Το χρονικό

Ο ασθενής εμφάνισε συμπτώματα πνευμονίας μόλις επέστρεψε από την εκδρομή.

Διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Ρίου από το νοσοκομείο Αμαλιάδας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Εκεί, μεταφέρθηκε σε μονόκλινο θάλαμο στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν αρχικά ως ύποπτο κρούσμα για τον κοροναϊό.

Στη συνέχεια, είχε μεταφερθεί σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένος.

Την Τρίτη 10 Μαρτίου, μέλη της επιτροπής λοιμώξεων του Υπουργείου Υγείας είχαν αναφέρει ότι ο 67χρονος εμφάνισε πολυοργανική ανεπάρκεια.

Στο νοσοκομείο του Ρίου, νοσηλεύεται με κοροναϊό και η σύζυγος του άτυχου 66χρονου με πιο ήπια συμπτώματα.

Η ανακοίνωση του θανάτου του 66χρονου

«Ανακοινώνεται ο πρώτος θάνατος από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Πρόκειται για 66χρονο Έλληνα πολίτη, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020. Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις γενόμενες θεραπευτικές παρεμβάσεις, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15».

Κορονοϊός: Στα 99 ανήλθαν τα κρούσματα στην Ελλάδα

Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό στην Ελλάδα, ανέρχεται πλέον σε 99, καθώς χθες ανακοινώθηκαν ακόμα δέκα. Από αυτά τα 95 είναι ελληνικής καταγωγής και 4 ξένης υπηκοότητας. Ένας ασθενής νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του, ενώ χθες ανακοινώθηκε ότι ακόμη ένας ασθενής που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και έχει επιβεβαιωθεί ότι νοσεί από τον κορονοϊό, διασωληνώθηκε.

Με συμπτώματα σοβαρής πνευμονίας νοσηλεύονται σε θαλάμους αρνητικής πίεσης, 4 ασθενείς συνολικά (τρεις στην Πάτρα και ένας στην Αθήνα), αλλά επί του παρόντος η κατάστασή τους χαρακτηρίζεται καλή.

Με ήπια συμπτώματα νοσηλεύονται σε απλό θάλαμο κρουσμάτων κορoνοϊού στο Πανεπιστημιακό της Πάτρας στο Ρίο ακόμη 16 άτομα, ενώ στην ίδια κατάσταση βρίσκονται και 10 ακόμη ασθενείς σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία σε πανελλαδικό επίπεδο, από τους 99 συνολικά ασθενείς της νόσου Covid – 19:

29 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής, Θεσσαλονίκης, Πάτρας και Μυτιλήνης,

68 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους

Την ίδια ώρα αναβάλλονται όλα τα προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία στα νοσοκομεία. Θα καλύπτονται μόνο τα έκτακτα περιστατικά και εκείνα τα οποία δεν δύναται να αναβληθούν. Επίσης, αναβάλλονται όλα τα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων, μέχρι νεοτέρας.

Για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του συστήματος υγείας, το υπουργείο Υγείας προβαίνει άμεσα στην πρόσληψη 2.000 επαγγελματιών Υγείας σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ.

Όπως ανακοινώθηκε οι 1.500 θέσεις αφορούν νοσηλευτές και οι 500 λοιπό επικουρικό προσωπικό (πληρώματα ασθενοφόρων – διασώστες, τραυματιοφορείς, παραϊατρικό προσωπικό, φυσικοθεραπευτές).

Οι συμβάσεις που θα υπογραφούν θα είναι διετούς διάρκειας.

Η υποβολή των αιτήσεων για τις συγκεκριμένες θέσεις, θα γίνεται μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 15 Μαρτίου 2020, στην ηλεκτρονική διεύθυνση loipoepikouriko.moh.gov.gr.

Σε λειτουργία από σήμερα τα εργαστήρια των νοσοκομείων Αττικό και Πανεπιστημιακού Λάρισας που θα εκτελούν εξετάσεις για τον κορονοϊό, ανεβάζοντας τον αριθμό των εργαστηρίων σε 7 (Παστέρ, ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, ΠΑΓΝΗ, Ρίο, Αττικόν, Λάρισα)

Να σημειωθεί ότι ξεπέρασαν τις 100.000 τα τηλεφωνήματα που έχει δεχτεί ο τετραψήφιος αριθμός 1135 του ΕΟΔΥ και αφορά πληροφορίες για τον κορονοιό Covid- 19.

Έλενα Μπρέγιαννη

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα