back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο κορονοϊός “χτυπάει” την αγορά εργασίας

Διαβάστε επίσης

Στην ευθεία παραδοχή ότι η κρίση λόγω του κορονοϊού θα «χτυπήσει» και την αγορά εργασίας, προέβη ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης,εκφράζοντας πάντως, την ευχή η κρίση αυτή να έχει ήπια χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης,ο κ.Βρούτσης παρατήρησε ότι η πανδημία θα έχει επιπτώσεις στην αγορά εργασίας
και για το λόγο αυτό δεν μπορεί να τηρηθεί και ο υπολογισμός του υπουργείου για αποκλιμάκωση της ανεργίας.
Αναφερόμενος στην άδεια ειδικού σκοπού ,που θα περιληφθεί στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αναμένεται να εκδοθεί σήμερα, ο υπουργός είπε ότι πρόκειται για ένα ισορροπημένο μέτρο, καθώς το βάρος επιμερίζεται ανάμεσα στην Πολιτεία ,τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους.
«Ευχολόγια», χαρακτήρισε τα μέτρα, ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης,ο οποίος εκτίμησε ότι η εργασία εξ αποστάσεως θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για να εξαντληθεί η κανονική άδεια των εργαζομένων. Επίσης, εξέφρασε την άποψη ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, «εκθέτουν τους εργαζόμενους στην ασυδοσία των επιχειρηματικών ομίλων».
Απαντώντας ο κ. Βρούτσης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν καταχρηστικές συμπεριφορές, ωστόσο, παρατήρησε ότι «αν ρίξουμε όλο το βάρος στις επιχειρήσεις,θα καταρρεύσει η οικονομία».

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα