back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ιταλία – Κλείνουν οι εκκλησίες

Διαβάστε επίσης

«Θερίζει» ο κορονοϊός στην Ιταλία, όπου σήμερα ανακοινώθηκε ότι οι νεκροί ξεπέρασαν τους 1.000 . Συγκεκριμένα,  τα κρούσματα στην χώρα είναι συνολικά 15.113 ( μέχρι χθες ήταν 12.462) ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 1.016 (ο χθεσινός απολογισμός ήταν 827 νεκροί).

Την ίδια ώρα, 1258 ασθενείς ιάθηκαν.

Αναλυτικά: Στην Λομβαρδία συνολικά υπάρχουν 8.725 κρούσματα και 744 νεκροί.

Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια οι ασθενείς είναι 1947 και οι νεκροί, συνολικά, 146.

Στο δε Βενετο σημειώθηκαν 1384 μεταδόσεις και υπάρχουν 32 νεκροί.

Κλείνουν οι εκκλησίες της Επισκοπής της Ρώμης

Όλες οι εκκλησίες της Επισκοπής της Ρώμης θα κλείσουν μέχρι τις 3 Απριλίου σε μια προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας του Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα ο Ιταλός καρδινάλιος Άντζελο ντε Ντονάτις, επίσκοπος της Ρώμης.

«Μέχρι την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020, η πρόσβαση στις εκκλησίες της Ρώμης και γενικότερα σε χώρους λατρείας, που είναι ανοιχτοί στο κοινό, απαγορεύεται σε όλους τους πιστούς», ανέφερε η ανακοίνωση του Επισκόπου ντε Ντονάτις. «Ας θυμηθούμε ότι αυτή η απόφαση πάρθηκε για το κοινό καλό», πρόσθεσε, αναφέροντας όλες τις αποφάσεις που έλαβε η ιταλική κυβέρνηση στον αγώνα της κατά της πανδημίας Covid-19.

Ενώ οι λειτουργίες, όπως οποιεσδήποτε άλλες συναθροίσεις είχαν ήδη απαγορευτεί, οι εκκλησίες παρέμεναν ανοικτές στους πιστούς που ήθελαν να προσευχηθούν εκεί.

Το μέτρο πιστεύεται ότι είναι πρωτόγνωρο στη σύγχρονη εποχή.

Ματαρέλα: «Η Ιταλία χρειάζεται πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, όχι εμπόδια»

Μήνυμα προς την Ευρώπη θέλησε να στείλει ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, με αναφορά στην δύσκολη στιγμή που διέρχεται η χώρα του. «Η Ιταλία περνά μια δύσκολη κατάσταση και η εμπειρία της στην καταπολέμηση του κορονοϊού, θα είναι πιθανά χρήσιμη σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Kατά συνέπεια, κανείς αναμένει – αν μη τι άλλο προς όφελος του κοινού συμφέροντος – πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και όχι μέτρα που μπορούν να παρεμποδίσουν την δράση της» τόνισε σε ανακοινωθέν του, ο Ιταλός πρόεδρος.

Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, ο Ματαρέλα, με την παρέμβασή του αυτή, εξέφρασε την βαθιά απογοήτευσή του για την απόφαση της προέδρου της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, να μην προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων. Μια κίνηση η οποία, σύμφωνα με τον Τύπο, προκάλεσε την καταβαράθρωση του χρηματιστηρίου του Μιλάνου, ο γενικός δείκτης του οποίου, σήμερα Πέμπτη, πραγματοποίησε «βουτιά» της τάξης του 16,92%.

 

Newsroom Αθήνα 9.84 με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα