back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γίγαντες φούρνου με θυμάρι και λεμόνια

Διαβάστε επίσης

Τους γίγαντες τους βάζουμε από το βράδυ στο νερό για να φουσκώσουν.

Την άλλη μέρα, τους βάζετε στην κατσαρόλα, έχουμε ξαναπεί, ότι εγώ χρησιμοποιώ πολύ την χύτρα ταχύτητας κι αυτό γιατί έχει πολλά ατού.

Δεν περιμένεις πολύ ώρα για να γίνει το φαγητό, δεν κινδυνεύει να καεί, δεν είναι ανάγκη να το παρακολουθείς κάθε λίγο για να συμπληρώνεις νερό και κρατάει περισσότερο τα θρεπτικά συστατικά των φαγητών.

Λοιπόν έχω βάλει τα φασόλια στην κατσαρόλα η την χύτρα και συνεχίζω με τα υλικά που θα χρειαστούμε τώρα στο βράσιμο, τα υπόλοιπα τα βάζουμε όταν βάλουμε τους γίγαντες στον φούρνο.

Ρίχνουμε λοιπόν μέσα αλάτι πιπέρι, ένα κύβο λαχανικών φρέσκο, αυτόν που είναι ζελέ, λάδι και θυμάρι ξερό.

Όση ώρα βράζουν εμείς , έχουμε προθερμάνει τον φούρνο τους 200 βαθμούς και μόλις βράσουν, τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους βάζουμε μέσα στο ταψί μας, η την γάστρα.

Ρίχνουμε όσο ζουμί νομίζουμε ότι μας χρειάζεται για τον φούρνο, εδώ να σας πω, ότι τα φασόλια είναι βρασμένα, το επιπλέον στον φούρνο είναι για να δέσουν όλα μας τα υλικά και να χυλώσουν, έτσι, υπολογίζουμε να είναι ζουμερά όταν ψηθούν, αλλά όχι σούπα.

Το υπόλοιπο ζουμί δεν το πετάτε, το κρατάτε μήπως χρειαστεί να συμπληρώσετε.

Κόβουμε ένα λεμόνι σε στρογγυλές φέτες, το βάζουμε μέσα στα φασόλια μας και πάμε για το ψήσιμο, θέλουν άλλη μια ώρα οπωσδήποτε, πάνω κάτω αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς.

Αν δείτε ότι στεγνώνουν, πάντα ανάλογα με τον φούρνο του καθενός, ρίχνετε απ το ζουμάκι που κρατήσαμε, αν δείτε επίσης ότι σκουραίνουν πολύ από πάνω σκεπάστε τους με αλουμινόχαρτο, όταν τελειώσουν, η σάλτσα τους θα είναι χυλωμένη.

Ο χρόνος που ψήνονται στον φούρνο είναι αυτός που χρειάζονται για να χυλώσουν, γιατί βρασμένοι είναι ήδη.

Θα τα συνοδεύσετε με μια ωραία σαλάτα λάχανο καρότο, ελίτσες, λίγο τυρί της αρεσκείας σας και φρέσκο ψωμί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα