back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λιακάδα και άνοδος της θερμοκρασίας την Παρασκευή

Διαβάστε επίσης

Ανοιξιάτικος ο καιρός σήμερα Παρασκευή με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας και άνοδο της θερμοκρασίας.  Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι με ένταση έως 8 μποφόρ.

Σήμερα Παρασκευή

Αναλυτικά

Στην Αττική αναμένεται καλός και ζεστός καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και τοπικά κυρίως στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και το πρωί στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ και από το μεσημέρι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στην Κρήτη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ο καιρός θα είναι αίθριος. Στα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στην περιοχή του Καστελλόριζου μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 21 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο

Προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία στα βόρεια θα πυκνώσουν και από αργά το απόγευμα στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία στα βορειοδυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα ως προς τις μέγιστες τιμές.

Την Κυριακή

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια και γρήγορα στα κεντρικά και μέχρι το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές. Βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά από το μεσημέρι και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και από τις απογευματινές ώρες και στα βόρεια ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι  βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο γρήγορα 7 με 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα
ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα γίνει αισθητή στα κεντρικά και βόρεια.

Τη Δευτέρα

Στα βορειοδυτικά γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ηπειρωτικά ημιορεινά της κεντρικής χώρας. Τα φαινόμενα γρήγορα θα σταματήσουν στα βόρεια και από τις απογευματινές ώρες θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση στα ανατολικά και τα νότια.

Την Τρίτη

Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στο Ιόνιο και τα  ηπειρωτικά ως προς τις μέγιστες τιμές.

Την Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα δυτικά και βόρεια 3 με 5, στα υπόλοιπα 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα