back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ν. Παππάς: Όλοι οι Έλληνες είμαστε μια γροθιά σε όποιες προσπάθειες αποσταθεροποίησης της περιοχής

Διαβάστε επίσης

Τη στήριξή του στο πρόσωπο της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου, εξέφρασε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, επισημαίνοντας ως θετικό γεγονός το μήνυμα που έστειλε στην Τουρκία, με τις πρώτες δηλώσεις κατά την ορκωμοσία της.

Όπως είπε, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Άρη Τόλιο : «γίνεται καθαρό στον εξ ανατολών γείτονά μας ότι όλοι οι Έλληνες και οι πολιτικές δυνάμεις είμαστε μια γροθιά σε όποιες προσπάθειες αποσταθεροποίησης της περιοχής γενικά, διότι η Τουρκία είναι φανερό ότι ακολουθεί μια πολιτική διαρκούς αποσταθεροποίησης του πλαισίου διεθνών σχέσεων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής».

Σε ερώτηση για το σχέδιο αντιμετώπισης ενδεχόμενης μεγάλης έξαρσης του κορονοϊού, ο κ Παππάς αναφέρθηκε στην επικοινωνία των κκ Ξανθού και Πολάκη με τον υπουργό Υγείας με στόχο την εξεύρεση επιπλέον κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία. “Ο Παύλος Πολάκης και ο Ανδρέας Ξανθός επικοινώνησαν με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και συμβάλαμε ώστε να βρεθεί λύση και να αυξηθεί ο αριθμός των κλινών στις ΜΕΘ» είπε χαρακτηριστικά.

Και ο κ. Παππάς, σημείωσε:« Αυτή η κρίση που περνάμε στην Υγεία δείχνει πόσο αναγκαίο είναι ένα ισχυρό σύστημα δημόσιας Υγείας. Καθολικό ώστε να προστατεύονται οι πάντες, γιατί όταν προστατεύεται ο διπλανός μας προστατευόμαστε και εμείς. Δεν είναι η υγεία ατομική υπόθεση. Πληρώνουμε όλοι για έχουμε όλοι ένα αξιόπιστο σύστημα. Όταν ξεπεράσουμε αυτή την κρίση, με όσον το δυνατόν λιγότερες αρνητικές συνέπειες, όπως ευχόμαστε, δεν θα πρέπει να επανακάμψουν λογικές ότι πχ το σύστημα Υγείας έχει πλεονάζον προσωπικό, ή ότι θα πρέπει να απολύσουμε ή να κλείσουμε νοσοκομεία. Θα στηρίξουμε το σύστημα Δημόσιας Υγείας, θα επανατοποθετήσουμε τον άξονα της πολιτικής συζήτησης και όλοι μαζί πιο δυνατοί και όχι ο καθένας μόνος, θα αντιμετωπίσουμε και αυτή την μεγάλη κρίση που μας βρήκε».

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα