back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

“Oχυρώνονται” τα Βαλκάνια για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού- Νέο κρούσμα στη Τουρκία

Διαβάστε επίσης

Τη λήψη πρόσθετων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού λαμβάνουν οι κυβερνήσεις στα Βαλκάνια.
Στη Βουλγαρία, η κυβέρνηση αναμένεται να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων κορονοϊού, που ανέρχονται πλέον σε 16.

Στη Σλοβενία, όπου κηρύχθηκε επιδημία, έχουν καταγραφεί 96 κρούσματα κορονοϊού και η κυβέρνηση υιοθετεί ένα νέο καθεστώς εργασίας για το προσωπικό της υγειονομικής περίθαλψης.
Στην Κροατία, έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 27 κρούσματα και η κυβέρνηση αποφάσισε να ακυρώσει όλες οι εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες μέχρι τις 14 Απριλίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ριέκα ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2020.
Δώδεκα νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στην Σερβία από εχθές το απόγευμα μέχρι σήμερα ανεβάζοντας στους 24 τον συνολικό αριθμό των προσβληθέντων. Στη χώρα απαγορεύτηκαν όλες οι συναθροίσεις άνω των εκατό ατόμων σε κλειστούς χώρους, έκλεισαν 44 μικροί συνοριακοί σταθμοί διέλευσης με τις γειτονικές χώρες και λειτουργούν μόνο οι μεγάλες συνοριακές διαβάσεις όπου γίνεται υγειονομικός έλεγχος όσων εισέρχονται στη χώρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σερβία απαγορεύει από προχθές την είσοδο στη χώρα σε όλους τους ξένους που προέρχονται από την Ιταλία, την Ελβετία, το Ιράν, τη Νότια Κορέα και κάποιες επαρχίες της Κίνας.
Στην Τουρκία ανακοινώθηκε και δεύτερος ασθενής, μία ημέρα αφότου η Άγκυρα ανακοίνωσε πως επιβάλλει μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα