back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το σχέδιο «Άρτεμις» της κυβέρνησης και τα τρία κέντρα επιχειρήσεων κατά του κορονοϊού

Διαβάστε επίσης

Στο επόμενο στάδιο του σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης που δημιουργείται στη χώρα λόγω του κορονοϊού προχωρά η κυβέρνηση με την ενεργοποίηση του Εθνικού Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει Καθημερινή, δημιουργείται ένα κέντρο επιχειρήσεων στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στελεχωμένο από 150 ανακριτικούς υπαλλήλους απί την ΕΛΑΣ και την Πυροσβεστική, με αρμοδιότητα να εντοπίζουν τον κύκλο επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και να λαμβάνονται μέτρα καραντίνας.

Επίσης δημιουργείται ένα δεύτερο κέντρο επιχειρήσεων, με έδρα το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας στο Χαλάνδρι, στελεχωμένο με 70 αξιωματικούς της Πυροσβεστικής που θα επικοινωνούν με άτομα από το περιβάλλον ασθενών με κορονοϊό δίνοντάς τους οδηγίες για την τήρηση της καραντίνας.

Παράλληλα σχεδιάζεται και ένα τρίτο κέντρο επιχειρήσεων που θα έχει εποπτικό ρόλο με έδρα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Εκεί θα συγκεντρώνονται όλες οι πληροφορίες για την εξάπλωση του κορονοϊού και θα συντονίζονται οι ενέργειες κάθε αρμόδιου φορέα.

Για παράδειγμα αναλύοντας τα δεδομένα και ανάλογα με τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα ενεργοποιήσει σχέδια για τη δημιουργία π.χ. υπαίθριων ή πλωτών νοσοκομείων σε περιοχές όπου τα κρούσματα είναι πολλαπλάσια των διαθέσιμων κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα