back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

To σχέδιο της ΟΥΕΦΑ για το Τσάμπιονς Λιγκ

Διαβάστε επίσης

Το σχέδιο της UEFA για Champions League και Europa League, σύμφωνα με την AS: Final-4 στις πόλεις των τελικών με δύο μονούς ημιτελικούς και έναν τελικό.

Κορονοϊός: Σκέψεις για Final 4 από UEFA σε Champions League και Europa League
Η εξάπλωση του κορονοϊού στην Ευρώπη έχει φέρει την αναβολή των περισσότερων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Την Παρασκευή (13/3) και η UEFA ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα δεν θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες σε Champions και Europa League.

Κάνεις δεν γνωρίζει πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί για να επιστρέψει το ποδόσφαιρο σε μία κανονικότητα. Την ερχόμενη Τρίτη (17/3) πάντως θα πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη μεταξύ των 55 κατά τόπους εκπροσώπων των ομοσπονδιών με τον γραμματέα της επιτροπής διοργανώσεων της UEFA, Τζόρτζιο Μαρκέτι και αποφασιστεί το πλάνο και το σχέδιο για την επιστροφή του Champions και του Europa League, όπως και του Euro.

Δημοσίευμα της AS αναφέρει ότι μία από τις προτάσεις που εξετάζονται πολύ σοβαρά, προκρινόμενη η πιο βιώσιμη λύση, είναι η διεξαγωγή Final 4 και στις δυο ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις.

Οι τέσσερις ομάδες που θα βρεθούν στα ημιτελικά του Champions League θα βρεθούν στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα διεξαγόταν ο τελικός. Εκεί θα διεξαχθούν δύο μονοί ημιτελικοί και ένας τελικός για την ανάδειξη του τροπαιούχου. Αντίστοιχα, το ίδιο θα συμβεί και για το Europa League και την πόλη του Γκντανσκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προκειμένου οι διοργανώσεις να μην ξεφύγουν τελείως εκτός χρονικού πλαισίου, δεν αποκλείεται οι προημιτελικοί των δύο διοργανώσεων να διεξαχθούν σε μονά ματς σε ουδέτερη έδρα, όταν φυσικά σηματοδοτηθεί η επιστροφή στη δράση.

Σ. Λεμονίδης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα