back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός : Οδηγίες Κομισιόν προς τα κράτη μέλη

Διαβάστε επίσης

Οδηγίες προκειμένου τα κράτη μέλη να αντιμετωπίσουν τη διάδοση του κορονοϊού και ταυτόχρονα να προστατεύσουν την ενιαία αγορά εξέδωσε η Κομισιόν.

Επισημαίνεται ότι η πρόσβαση σε περίθαλψη πρέπει να αφορά το σύνολο όσων τη χρειάζονται σε όλα τα κράτη μέλη ανεξαρτήτως χώρας αναχώρησης ή άφιξης εντός της Ένωσης. Ο έλεγχος των συνόρων θα πρέπει να αφορά στην αποφυγή μαζικών μετακινήσεων που θα είχαν ως αποτέλεσμα τη διάδοση του ιού.

Παράλληλα, η Κομισιόν επισημαίνει την ανάγκη να υπάρχει ελεύθερη διακίνηση των αγαθών προκειμένου να διευκολυνθεί η επάρκεια χωρίς τη θέσπιση περαιτέρω πιστοποιήσεων. Η οδηγία αγορά και στη διευκόλυνση μετακίνησης των εργαζομένων στις μεταφορές.

  • «Σε περιόδους κρίσης, η αλληλεγγύη είναι το πρώτο πράγμα που δοκιμάζεται.Τώρα όμως τη χρειαζόμαστε παρά ποτέ. Καλούμε τα κράτη-μέλη σε συντονισμό βέλτιστων πρακτικών στα μέτρα διαχείρισης συνόρων για συλλογική αντιμετώπιση εξάπλωσης του κορονοϊού και την προστασία ενιαίας αγοράς» επεσήμανε σχετικά ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Γιάννης Παπαγεωργίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα