back to top
15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«O Κόμης Μοντεχρίστος» του Αλέξανδρου Δουμά

Διαβάστε επίσης

Το κλασικό αριστούργημα σε μια νέα, πλήρη και χορταστική έκδοση. Η θυελλώδης ιστορία του δεκαεννιάχρονου Εδμόνδου Νταντές που λόγω ερωτικών, επαγγελματικών και πολιτικών αντιπάλων κατηγορείται ως πράκτορας του Βοναπάρτη και οδηγείται στο σκοτεινό φρούριο του Ιφ. Ο Δουμάς αφηγείται την απόδρασή του 15 χρόνια μετά, τη μεταμόρφωσή του στον πολυμαθή, πολύγλωσσο, ειδικό στις μεταμφιέσεις και βαθύπλουτο Κόμη Μοντεχρίστο και την τελική εκδίκησή του.

Ένα όνομα διόλου τυχαίο που παραπέμπει στον Δάντη και στα τρία μέρη της Θείας Κωμωδίας: Κόλαση- Καθαρτήριο -Παράδεισος. Ένας ήρωας αρχέτυπο που σύμφωνα με τον Γκράμσι στα ‘Τετράδια της Φυλακής’ αντιπροσωπεύει στο λαϊκό υποσυνείδητο το πρότυπο του υπερανθρώπου περισσότερο και από τον Ζαρατούστρα του Νίτσε. Ένα μυθιστόρημα που από την πρώτη έκδοσή του το 1844 δεν σταμάτησε να συγκινεί και να εμπνέει γενιές και γενιές μέσα από τις άπειρες παιδικές, κινηματογραφικές και θεατρικές του διασκευές.

Το βιβλίο του Αλέξανδρου Δουμά ‘Ο Κόμης Μοντεχρίστος’ κυκλοφορεί στη σειρά κλασικών Orbis Literae των εκδόσεων Gutenberg σε δύο τόμους και σε μετάφραση του Ωρίωνα Αρκομάνη με Εισαγωγή, Επίμετρα και εκτενή σχολιασμό.

Κώστας Μοστράτος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα