back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Συνεδριάζει η ΔΙΣ για τη λειτουργία των Ιερών Ναών

Διαβάστε επίσης

Αποφάσεις για τη λειτουργία των ιερών ναών αναμένεται να λάβει σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας, που συνεδριάζει εκτάκτως. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο αναστολής για δύο εβδομάδες όλων των λατρευτικών συνάξεων, με τους Ναούς ωστόσο να παραμένουν ανοιχτοί για ατομική λατρεία. Ήδη για το θέμα υπήρξε επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

«Περιμένω τη συνεργασία της Εκκλησίας. Πρέπει να περιορίσουμε τη μαζική προσέλευση στις εκκλησίες. Πιστεύω ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα. Και εγώ το έχω. Μια φορά πήγα μόνος μου στην εκκλησία, άναψα ένα κερί, έκανα τον σταυρό μου και είπα αυτά τα οποία έπρεπε να πω στον εαυτό μου. Το πρόβλημα είναι η μαζική προσέλευση στις εκκλησίες, τόνισε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη του στο “Πρώτο Θέμα”.

Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες υποχρεώνει τους Ιεράρχες να αναθεωρήσουν την αρχική τους στάση , ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί από αυτούς είχαν ήδη θεσπίσει μέτρα στις ενορίες των Μητροπόλεων τους, όπως το να παίρνουν οι πιστοί μόνοι τους αντίδωρο και όχι από τα χέρια του ιερέα και να μην φιλούν τις εικόνες. Μάλιστα ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής είχε εκδώσει ανακοίνωση ζητώντας περιορισμό των ακολουθιών κυρίως σε μεγάλους ναούς, ενώ προέτρεπε τους πιστούς να αντικαταστήσουν τις κοινές προσευχές με εντονότερη ατομική προσευχή.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα