back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τραγωδία στη Μόρια – Ένα εξάχρονο παιδί νεκρό από τη φωτιά στο ΚΥΤ

Διαβάστε επίσης

Ένα 6χρονο κοριτσάκι ανασύρθηκε νεκρό από τη μεγάλη φωτιά, που ξέσπασε από άγνωστη – μέχρι στιγμής- αιτία το μεσημέρι στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια.

Η φωτιά  εκδηλώθηκε στο  τμήμα που διαμένουν κυρίως Αφρικανοί, ενώ το έργο της πυρόσβεσης δυσχέραιναν επί  ώρα  οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό έχει κάψει ένα κοντέινερ, ξύλινα παραπήγματα και σκηνές. Το ΚΥΤ εκκενώθηκε μετά από σχετικό συναγερμό που σήμανε. 

Τη «βαθύτατη οδύνη» εκφράζει ο Νότης Μηταράκης

Τη «βαθύτατη οδύνη» του για την απώλεια του εξάχρονου παιδιού από πυρκαγιά στο ΚΥΤ της Μόριας εκφράζει με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.
«Το τελευταίο τραγικό συμβάν του θανάτου ενός 6χρονου από πυρκαγιά στη Μόρια, καταδεικνύει ότι η άμεση και δραστική αποσυμφόρηση των νησιών που επί μήνες ζητάμε από την Κυβέρνηση, είναι η μόνη αποδεκτή λύση προκειμένου να αποφευχθούν άλλα παρόμοια περιστατικά», δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός.

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα