back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βουλή: Με 18 βουλευτές ανά συνεδρίαση οι εργασίες της Ολομέλειας

Διαβάστε επίσης

Υπό καθεστώς ειδικών συνθηκών και αυστηρών προφυλάξεων λόγω κορονοϊού, θα διεξαχθούν αυτή την εβδομάδα οι εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής.

Οι τρεις συνεδριάσεις νομοθετικής εργασίας που έχουν προγραμματιστεί για την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη για τη συζήτηση και ψήφιση ισάριθμων νομοσχεδίων,θα διεξαχθούν παρουσία μόνο 18 βουλευτών ανά συνεδρίαση. Συγκεκριμένα, θα παρίστανται οι έξι εισηγητές των κομμάτων, οι έξι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και έξι επιπλέον βουλευτές που θα ορίσουν τα κόμματα.

Την τρέχουσα εβδομάδα θα συνεδριάσουν μόνο δύο διαρκείς Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, αυτές που επεξεργάζονται τα δύο από τα τρία νομοσχέδια που θα εισαχθούν προς συζήτηση στην Ολομέλεια. Οι συνεδριάσεις των Επιτροπών θα γίνουν στη μεγάλη αίθουσα της Γερουσίας και σε αυτές θα μετάσχουν μόνο ο αρμόδιος υπουργός και οι έξι εισηγητές των κομμάτων, που θα κάθονται σε απόσταση ασφαλείας ο ένας από τον άλλο.

Την Τετάρτη θα συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, τα μέλη της οποίας θα αξιολογήσουν τα μέτρα και αν κριθεί αναγκαίο θα προτείνουν κι άλλες λύσεις όπως η συζήτηση και ψήφιση νομοσχεδίων, όχι με αυτοπρόσωπη παρουσία αλλά μέσω τηλεσυνεδρίασης.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα