back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η NASA δίνει την μάχη με τον Covid-19 – ‘Ετοιμη για νέες αποστολές στο διάστημα

Διαβάστε επίσης

Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (ΝΑΣΑ ) έχει καταστήσει την εξ αποστάσεως εργασία βασικό εργαλείο για την νέα καθημερινότητα της υπηρεσίας στην εποχή του Covid-19 . Η αρχή έγινε με τους εργαζόμενους στα δύο διαστημικά κέντρα της, το Κέντρο Ερευνών Ames στην Καλιφόρνια και το Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Marshall στην Αλαμπάμα. Εκεί οι εργαζόμενοι συμμετέχουν σε όλες τις διαδικασίες από το σπίτι τους μετά από κρούσματα της νόσου και στα δύο κέντρα.
Καθώς η πανδημία των κοροναϊών συνεχίζει να επιδεινώνεται στις ΗΠΑ, η NASA εξακολουθεί να προχωράει την προετοιμασίας για την υλοποίηση των επικείμενων αποστολών της, συμπεριλαμβανομένων  εκέινων των αποστολών εκτοξεύσεων που θα στείλουν ανθρώπους στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό . Η NASA δεν προβλέπει αλλαγές στις αποστολές αυτές και εγγυάται ότι οι αστροναύτες δεν θα φέρουν μαζί τους ασθένειες στο διάστημα.

Η NASA έχει το δικό της στρατηγικό ”πλαίσιο απάντησης” για την αντιμετώπιση των πανδημιών . Περιλαμβάνει τέσσερα διαφορετικά στάδια τα οποία καθορίζουν την παραμικρή λεπτομέρεια δράσης από το πόσοι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν από τα σπίτια τους , το επίπεδο πρόσβασης στις εγκαταστάσεις της NASA, πόσα και ποια ταξίδια θα επιτρέπονται. Αυτή τη στιγμή, δύο κέντρα της NASA – Ames Research Center και Marshall Space Flight Centre – βρίσκονται στο Στάδιο 3, γεγονός που καθιστά την τηλεργασία υποχρεωτική και επιτρέπει μόνο το προσωπικό της “αποστολής-απαραίτητο” στο χώρο των εγκαταστάσεων. Η NASA ανέβασε τα δύο αυτά κέντρα στο Στάδιο 3 λόγω κρουσμάτων .

Το Διαστημικό Κέντρο Johnson της NASA, το οποίο επιβλέπει την εκτόξευση και τη λειτουργία του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού του ανθρώπινου διαστήματος του Οργανισμού, βρίσκεται μόνο στο Στάδιο 2. Σε αυτό το επίπεδο, η τηλεργασία ενθαρρύνεται , αν και δεν είναι υποχρεωτική, ενώ διάφορες εγκαταστάσεις είναι κλειστές.

“Η υγεία και η ασφάλεια του εργατικού δυναμικού της NASA είναι η κορυφαία προτεραιότητα του οργανισμού. Καθώς η ανησυχία για το κορονοϊό συνεχίζει να κλιμακώνεται, η NASA λαμβάνει μέτρα για να διασφαλίσει ότι το εργατικό της δυναμικό προστατεύεται και ενημερώνεται “, δηλώνει ο εκπρόσωπος της NASA στην JSC.

Στην Ευρώπη η γαλλική αεροδιαστημική εταιρεία Arianespace η οποία ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται επ’ αόριστον όλες οι εκτοξεύσεις από το βασικό ευρωπαϊκό διαστημοδρόμιο, το Διαστημικό Κέντρο Γουιάνας στη Νότια Αμερική, λόγω της πανδημίας της Covid-19.

Οι εκτοξεύσεις θα επαναληφθούν μόλις οι συνθήκες δημόσιας υγείας το επιτρέψουν ώστε να προστατευθεί η υγεία των εργαζομένων και του τοπικού πληθυσμού στη Γαλλική Γουιάνα, γαλλικό έδαφος στο βορειοανατολικό τμήμα της Νότιας Αμερικής.

Το διαστημόδρόμιο, που λειτουργεί υπό την εποπτεία τόσο της γαλλικής κυβέρνησης όσο και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), έχει χρησιμοποιηθεί για σημαντικές διαστημικές αποστολές της Ευρώπης, όπως των τηλεσκοπίων «Χέρσελ» και «Πλανκ» (2009) και της ευρω-ιαπωνικής αποστολής BepiColombo στον Ερμή (2018). Επίσης από εκεί γίνονται οι εκτοξεύσεις πολλών εμπορικών δορυφόρων

Newsroom Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα