back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Αλ. Χαρίτσης: Μέτρα δομικού χαρακτήρα και όχι ασπιρίνης

Διαβάστε επίσης

Την ανησυχία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την επόμενη μέρα στην οικονομία και τους εργαζόμενους, στο τοπίο που διαμορφώνεται μετά την πανδημία του covid -19, εξέφρασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Άρη Τόλιο υπογράμμισε την ανάγκη παράλληλης ενίσχυσης εργαζομένων και επιχειρήσεων ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα αθρόων απολύσεων.

«Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού ήταν στην σωστή κατεύθυνση όμως με ανησύχησε σε σχέση με το ότι δεν εξειδίκευσε τα μέτρα για την οικονομία.Επισήμανε ότι θα δούμε την εξέλιξη και μετά θα πράξουμε. Περιμένουμε από την κυβέρνηση μέτρα για την οικονομία τώρα και όχι μετά, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα αθρόων απολύσεων, όπως επί μνημονίων. Η ελληνική οικονομία μόλις βγήκε από την κρίση και αποδεικνύεται ότι η δημιουργία μαξιλαριού ασφαλείας, από την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν πράξη ευθύνης.» είπε ο κ Χαρίτσης.

Χαρακτήρισε την κρίση δομική που δεν πρόκειται θα λήξει με το πέρας της πανδημίας σημειώνοντας ότι «επειδή θα πληγούν τόσο η κοινωνία όσο και η οικονομία, τα μέτρα πρέπει να είναι δομικού χαρακτήρα και όχι ασπιρίνης».

Παράλληλα σημείωσε ότι αυτά αφορούν την κυβέρνηση αλλά και την ΕΕ που μέτρα πρέπει να είναι δομικού χαρακτήρα και όχι ασπιρίνης να επισπεύδει, ολιγωρεί όπως σε όλες τις μεγάλες κρίσεις.«Ζούμε πρωτοφανή και πρωτόγνωρα πράγματα και αν δούμε τις αποφάσεις του Γιούρογκρουπ, η ΕΕ δυστυχώς για άλλη μια φορά είναι κατώτατη των περιστάσεων και επιτείνει την ανησυχία μας» κατέληξε ο κ Χαρίτσης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα