back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός: Σε άδεια 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι – Σκέψεις για καραντίνα στις υπηρεσίες

Διαβάστε επίσης

Το ενδεχόμενο να μπει καραντίνα και το Δημόσιο εξετάζει η κυβέρνηση στην περίπτωση που η εξάπλωση του κορονοϊού επιδεινώσει την κατάσταση στη χώρα. Αυτό άφησε να εννοηθεί ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος υπογραμμίζοντας ότι ήδη 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν αδειοδοτηθεί καθώς ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που είναι πιο ευάλωτες στον κορονοϊό.

Μιλώντας σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι ήδη οι φορείς του δημοσίου επεξεργάζονται σενάρια λειτουργίας τους με προσωπικό ασφαλείας, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο όλες οι συναλλαγές πολιτών με το Δημόσιο εφεξής να γίνονται τηλεφωνικώς ή μέσω διαδικτύου, ενέργειες οι οποίες ήδη προωθούνται προκειμένου να μειωθούν οι μετακινήσεις των πολιτών. Μάλιστα ο κ. Θεοδωρικάκος, υπενθύμισε τον νέο τρόπο λειτουργίας των ΚΕΠ που γίνεται δια τηλεφώνου και διαδικτύου και τόνισε ότι έχουν ανασταλεί για δύο μήνες όλα τα αιτήματα πολιτών για διεκπεραίωση από το δημόσιο και αντίστοιχα.

Τέλος ο υπουργός Εσωτερικών, αφού δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει 15 εκατ. Ευρώ για την αντιμετώπιση της κατάστασης στην Αυτοδιοίκηση, πρόσθεσε ότι οι δήμοι και οι περιφέρειες έχουν την δυνατότητα να προσλάβουν όσο προσωπικό χρειάζονται για την αντιμετώπιση του κορονοϊού με συμβάσεις εργασίας 4μηνης διάρκειας.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα