back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Περιορίζεται το νομοθετικό έργο της Βουλής λόγω κορονοϊού – Θα προηγηθεί η ψήφιση των ΠΝΠ

Διαβάστε επίσης

Νέα δέσμη μέτρων για τη θωράκιση του Κοινοβουλίου από τον κορονοϊό, αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε το νομοθετικό έργο του Κοινοβουλίου,να περιοριστεί σε μια συνεδρίαση την εβδομάδα,κάθε Πέμπτη.Κάθε νομοσχέδιο που θα προωθείται προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια,θα έχει τύχει προηγουμένως της επεξεργασίας της αρμόδιας Επιτροπής , η οποία θα συνεδριάζει κάθε Τρίτη.

Όπως έγινε γνωστό, η κυβέρνηση παρότι έχει έτοιμα σειρά νομοσχεδίων ,όπως αυτά περί δημόσιων συναθροίσεων,για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση,για την εταιρική διακυβέρνηση, τον καταδυτικό τουρισμό,τον εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας κ.ά, επέλεξε να εισαχθούν κατά προτεραιότητα προς ψήφιση στην Ολομέλεια ,νομοσχέδια που σχετίζονται με τη διαχείριση έκτακτων καταστάσεων,όπως οι κυρώσεις των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδίδονται τις τελευταίες ημέρες.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής,αποφάσισε η συζήτηση των επικαίρων ερωτήσεων να γίνεται κάθε Πέμπτη, πριν την έναρξη του νομοθετικού έργου. Για τις ερωτήσεις που απαντώνται γραπτώς από τα υπουργεία , η χρονική προθεσμία απάντησης αυξάνεται στις 40 ημέρες από τις 25 που ίσχυε έως σήμερα.
Να σημειωθεί ότι η Βουλή, λειτουργεί ήδη με περιορισμένο αριθμό υπαλλήλων για την κάλυψη βασικών λειτουργιών της και στο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη κλείσει ή υπολειτουργούν τα περιφερειακά κτίριά της.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα