back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΠΟΕΔΗΝ: Περισσότεροι από 300 γιατροί και νοσηλευτές σε απομόνωση

Διαβάστε επίσης

Αυξάνονται συνεχώς οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό των νοσοκομείων που τίθενται σε απομόνωση. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, πάνω από 300 εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται σε καραντίνα είτε επειδή έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό είτε επειδή έχουν έρθει σε επαφή με κρούσματα κορονοϊού, χωρίς την ενδεδειγμένη προστασία.

Επίσης, με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΠΟΕΔΗΝ, αυτή τη στιγμή υπάρχουν, και δεκάδες κρούσματα στο νοσηλευτικό προσωπικό και συγκεκριμένα: 2 στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα, 5 στον Άγιο Σάββα, 9 στο Γεννηματάς, 1 στο ΕΚΑΒ, 3 στο Λαϊκό, 1 στο Ιπποκράτειο, 2 στο Νίμιτς, 1 στο Αττικό, 3 στο Αγία Όλγα, 1 στον Ερυθρό Σταυρό, ενώ στην περιφέρεια έχουμε 9 στο νοσοκομείο Καστοριάς, 1 στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων, 2 στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, 1 στο νοσοκομείο του Πύργου, 1 στην Αμαλιάδα, 1 στην Άρτα και 1 κρούσμα νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου στο Ρίο. Ενώ υπάρχουν και 4 άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό στο Δρομοκαΐτειο τα οποία έχουν συμπτώματα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι από τα τρία κρούσματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο Αγία Όλγα, ένα αφορά έναν γιατρό, ένα μια νοσηλεύτρια και το τρίτο έναν διοικητικό υπάλληλο. Λόγω των τριών αυτών κρουσμάτων σε καραντίνα πρόκειται να τεθούν πάνω δέκα εργαζόμενοι του ίδιου νοσοκομείου.

Σε καραντίνα επτά ημερών έχουν τεθεί 21 υγειονομικοί στην Ωτορινολαρυγγολογική κλινική του Ιπποκρατείου καθώς ένα γιατρός βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, πρόκειται για 11 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό και 10 γιατρούς, ενώ στην κλινική πραγματοποιείται απολύμανση.

Επίσης, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, γιατρός ακτινολόγος του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να κλείσει το τμήμα μαγνητικού τομογράφου για απολύμανση.

Στον Ερυθρό Σταυρό, 20 εργαζόμενοι βρίσκονται σε καραντίνα, ενώ μια νοσηλεύτρια έχει προσβληθεί με τον κορονοϊό, ενώ εξετάζεται ακόμη ένας εργαζόμενος. Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων ένας χειρουργός προσβλήθηκε από τον κορονοϊο, ενώ ο ασθενής που έχει τον ιό και εργαζόταν στο νοσοκομείο της Άρτας, είχε παρουσιάσει πνευμονία πριν νοσηλευτεί με κορονοϊό.

Σε ότι αφορά το νοσοκομείο Γεννηματάς όπου υπάρχουν 9 κρούσματα ένα εκ των οποίων είναι ο διοικητής του νοσοκομείου. Ήδη στελέχη του ΕΟΔΥ έχουν μεταβεί στο νοσοκομείο για να ενημερωθούν αλλά και για να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να περιορισθεί η διασπορά του ιού . Παράλληλα έχει ξεκινήσει και η διαδικασία απολύμανσης του χώρου, ενώ τα τμήματα όπου εργάζονταν τα άτομα που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊο έχουν αποκλεισθεί όπως και όλος το χώρος της Διοίκησης.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα