back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στα Εξάρχεια

Διαβάστε επίσης

Μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στην πλατεία Εξαρχείων εξάρθρωσε η Αστυνομία με τη σύλληψη 13 αλλοδαπών και την ταυτοποίηση άλλων 16.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ μετά από συστηματικές έρευνες εξακριβώθηκε η δράση του κυκλώματος αποτελούμενο από τουλάχιστον 50 αλλοδαπούς, οι οποίοι προέβαιναν καθημερινά, κυρίως κατά τις βραδινές ώρες, στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Πλατεία Εξαρχείων και περιμετρικά αυτής.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους η εγκληματική οργάνωση λειτουργώντας με υποομάδες και με εναλλαγές μελών στους ρόλους διακινητών, τσιλιαδόρων και ταμίων, αρχικά απέκρυπτε τα ναρκωτικά (ηρωίνη, κοκαΐνη και κάνναβη) σε διάφορες «καβάτζες» όπως δέντρα, θόλους αυτοκινήτων, κάδους απορριμάτων, παρτέρια και φρεάτια και στη συνέχεια τα διέθετε σε μεγάλο αριθμό χρηστών.

Μάλιστα όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, με φυσικές και τεχνικές μεθόδους επιτήρησης διαπιστώθηκαν περισσότερες από 200 αγοραπωλησίες.

Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε προχθές (Τρίτη 17 Μαρτίου 2020), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών με τη συμμετοχή της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας στην Πλατεία Εξαρχείων.

Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν 13 αλλοδαποί μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών, ενώ παράλληλα ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή ακόμα 16 αλλοδαπών συνεργών τους, 4 εκ των οποίων είναι προσωρινά κρατούμενοι σε καταστήματα Κράτησης της χώρας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· (144) γραμμάρια κάνναβης,

· μικροποσότητα ηρωίνης,

· (605) ευρώ,

· (6) κινητά τηλέφωνα και

· μοτοποδήλατο

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα