back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γ.Βρούτσης: Δεν είναι ανεπανόρθωτη η ζημιά στον Τουρισμό-Θα στηριχτούν οι εποχιακά εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα

Διαβάστε επίσης

Στην παραδοχή ότι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού,ο Τουρισμός θα υποστεί φέτος μεγάλο πλήγμα, αλλά και στην εκτίμηση ότι η ζημιά δεν θα είναι ανεπανόρθωτη, προέβη από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και Βασίλη Κεγκέρογλου, ο υπουργός αναφέρθηκε στον τεράστιο ρόλο που παίζει ο Τουρισμός στην εξέλιξη και τη μεγέθυνση του ΑΕΠ της χώρας,λέγοντας ότι ιδιαίτερα στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου απ´όπου και ο ίδιος προέρχεται,η σχέση του Τουρισμού με το ΑΕΠ είναι στο 97%, κάτι που δείχνει ότι το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την τουριστική κίνηση.
Ειδικά για τους εποχιακά εργαζόμενους στον τουριστικό τομέα που σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινόπουλο υπολογίζονται σε 200.000 , ο κ. Βρούτσης είπε ότι θα στηριχτούν καθώς υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής της Πράξης Νομοθετικού Περιεχόμενου που θα εκδοθεί σήμερα ή αύριο και η οποία προβλέπει την επέκταση για δύο μήνες όλων των επιδομάτων ανεργίας που έληγαν το πρώτο τρίμηνο του 2020.Μάλιστα, ο υπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί και νέα παράταση πέραν του Μαΐου, στη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας.
Αναφερόμενος στη δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, ο κ. Βρούτσης,κάλεσε τους επιχειρηματίες να μη δρουν υπό καθεστώς πανικού. « Δεν μπορεί να υπάρξουν επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους, ούτε το αντίστροφο φυσικά»,επισήμανε ο υπουργός.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα