back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Καραντίνα ετοιμάζει για το Λονδίνο ο Μπ.Τζόνσον μετά τους 35 νεκρούς στην πρωτεύουσα

Διαβάστε επίσης

Τη  απόφαση να τεθει σε καραντίνα το Λονδίνο θα ανακοινώσει ο Βρετανός πρωθυπουργός, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης,  διότι διαπιστώνεται ότι η βρετανική πρωτεύουσα έχει πλέον μεταβληθει σε hotspot της επιδημίας του κορονοϊού.

Ο αριθμός των νεκρών από την επιδημία στη βρετανική πρωτεύουσα διπλασιάστηκε εχθές φτάνοντας τους 35 από τους συνολικά 104 θανάτους σε όλη τη χώρα, ενώ τα κρούσματα ανέρχονται σε 953, ήτοι πάνω από το ⅓ των κρουσμάτων στη Βρετανία (2.626).

Η εταιρεία διαχείρισης του μετρό της βρετανικής πρωτεύουσας  έκλεισε σήμερα 40 σταθμούς από τους συνολικά 270 του δικτύου, ενώ αναμένονται περαιτέρω αυστηρά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων, καθώς η μη συμμόρφωση των κατοίκων με τις συστάσεις να αποφεύγουν τις συναθροίσεις έχει ως αποτέλεσμα ο κορονοϊός να εξαπλώνεται ταχύτατα

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ο πλήρης αποκλεισμός του Λονδίνου των 9 εκατ. κατοίκων, θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ από αυτό το Σαββατοκύριακο, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για 12ωρη προειδοποίηση πριν την επιβολή των μέτρων.

Το σχέδιο της κυβέρνησης, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει ότι η αστυνομία θα βγει στους δρόμους για να διασφαλίσει την εφαρμογή των μέτρων, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα επιτρέπεται μόνο σε ένα άτομο από κάθε νοικοκυριό να βγαίνει από το σπίτι προκειμένου να προμηθευτεί τα απαραίτητα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα