back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“Κήπος της Εδέμ” η παράνομη χωματερή του δήμου Αποκορώνου

Διαβάστε επίσης

Στην αποκατάσταση ανεξέλεγκτης εναπόθεσης ογκωδών αντικειμένων στο χώρο του κόμβου Καλυβών με την δενδροφύτευση, προχώρησε ο δήμος Αποκορώνου.

Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου αφού περίφραξε το σημείο, φύτεψε 120 οπορωφόρα δέντρα όλων των ποικιλιών και δημιούργησε ένα περιβαλλοντικό πάρκο, που σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου θα ονομαστεί «Κήπος της Εδέμ».

Όπως γνωστοποίησε δε ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, στις 6 Ιουνίου 2020, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Καλυβών θα «υιοθετήσουν» τα δέντρα.

«Στόχος είναι η δημιουργία χώρου αναψυχής, ενώ με τις “υιοθεσίες” δέντρων από τους μαθητές και μέσα από την εκπαίδευσή τους να επιτυγχάνεται η ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και να τονιστεί η ουσιαστική συμβολή του δήμου μας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής», σημειώνει σε γραπτή του δήλωση ο κ Κουκιανάκης.

Ο δήμαρχος Αποκορώνου επισημαίνει ακόμα ότι η ρύπανση του περιβάλλοντος πηγάζει κατά πολύ από την αδιαφορία μας και η περιβαλλοντική υποβάθμιση οφείλεται στην ανθρώπινη συμπεριφορά που οδηγεί στην έλλειψη πολιτικής προστασίας του περιβάλλοντος και τονίζει:

«Η ευθύνη για καθαρό περιβάλλον και πώς μπορούμε να κάνουμε καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων μας αφορά όλους».

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα