back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δύο ημέρες πριν από την απαγόρευση κυκλοφορίας η Γερμανία;

Διαβάστε επίσης

“Το Σάββατο θα είναι η καθοριστική ημέρα για την λήψη της απόφασης μίας πιθανής επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας σε ολόκληρη την επικράτεια, προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού”, επεσήμανε ο επιτελάρχης της γερμανικής καγκελαρίας, Χέλγκε Μπράουν, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel. “Θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά των πολιτών αυτό το σαββατοκύριακο”, διευκρίνισε, καλώντας τους Γερμανούς να τηρήσουν τις οδηγίες και να παραμείνουν σπίτι.

“Οι άνθρωποι παραδοσιακά συναντιούνται το Σάββατο επειδή έχουν ελεύθερο χρόνο. Αλλά εκτός από την πυρηνική οικογένεια, αυτό είναι, δυστυχώς, αδύνατο αυτή τη στιγμή. Αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα! Αν αυτό δεν γίνει, είναι πολύ πιθανό να ληφθούν περαιτέρω μέτρα στα ομοσπονδιακά κρατίδια, αν και πραγματικά θέλουμε να το αποφύγουμε αυτό. Αν κοιτάξουμε τις γειτονικές χώρες που έχουν ήδη επιβάλει απαγορεύσεις κυκλοφορίας, γίνεται σαφές: Αυτό θα ήταν ένα τεράστιο πρόσθετο βάρος”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μπράουν αναφέρθηκε στο γεγονός ότι την τρέχουσα εβδομάδα, παρά τις πολλαπλές εκκλήσεις πολιτικών για αποφυγή κοινωνικών επαφών, πολλοί πολίτες συνέχισαν να συναντώνται σε ομάδες, για παράδειγμα σε δημόσια πάρκα.

Το βράδυ της Κυριακής η γερμανίδα καγκελάρος, Άνγκελα Μέρκελ, θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των 16 ομόσπονδων κρατιδίων, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αποφασιστεί έαν θα ληφθεί και αυτό το μέτρο προστασίας, καθώς πολλοί εξ αυτών έχουν απευθύνει ήδη έκκληση για υιοθέτησή του.

Οι τοπικές αρχές της πόλης Φράιμπουργκ στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, πάντως, έχουν ήδη αποφασίσει τη λήψη του μέτρου, το οποίο θα ισχύσει από την 21η Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου.

Οι νεκροί στη Γερμανία, μέχρι στιγμής, ανέρχονται στους 44, τα κρούσματα, ωστόσο, έχουν φτάσει ήδη τις 15.000. Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι 2.958 εξ αυτών σημειώθηκαν μόνο το τελευταίο 24ωρο, με τον επικεφαλής του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, Λόταρ Βίλερ, να κάνει λόγο εκθετική αύξηση. Ο Βίλερ πριν από λίγες ημέρες είχε εκφράσει τον φόβο ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στη Γερμανία θα μπορούσε να φτάσει τα 10.000.000.

Άνοδο της τάξεως του 36% σημειώνεται στα κρούσματα στη Βαυαρία, με τον συνολικό αριθμό τους στο κρατίδιο να ανέρχεται πλέον στις 3.107.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα