back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γαλλία: 11.000 κρούσματα 372 νεκροί – “Είμαστε στην αρχή” προειδοποιεί ο Μακρόν

Διαβάστε επίσης

Η Γαλλία βρίσκεται μόνο στην αρχή της κρίσης του κορωνοϊού και αγωνίζεται να ανακόψει την εξάπλωσή του, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

«Βρισκόμαστε στην αρχή της κρίσης. Εχουμε λάβει μέτρα εξαιρετικού χαρακτήρα για να απορροφήσουμε το πρώτο αυτό κύμα, αλλά έχουμε αρχίσει μία μάχη κατά του ιού»,δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος κατά την διάρκεια συνεδρίασης για την κρίση στο υπουργείο Εσωτερικών.

«Οφείλουμε να αντιδρούμε σε υψηλό βαθμό και θα αναδιοργανωνόμαστε κάθε λεπτό. Πρέπει να προλαμβάνουμε», προειδοποίησε.

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν χθες το βράδυ 108 νέους θανάτους με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών να ανέλθει στους 372, ήτοι μια αύξηση σχεδόν 41% σε διάστημα 24 ωρών.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, ο διευθυντής των υγειονομικών αρχών της χώρας Ζερόμ Σαλμόν είπε επίσης ότι ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στα 10.995, από τα 9.134 χθες, πρόκειται, δηλαδή, για μια αύξηση 20% σε ένα 24ωρο.

Σύμφωνα με τον Γάλλο αξιωματούχο, 1.122 άνθρωποι βρίσκονταν εχθές σε σοβαρή κατάσταση και είναι διασωληνωμένοι, ένας αριθμός αυξημένος κατά 20,5% σε σύγκριση με την προηγούμενη ημέρα.

Υπολογίζεται ότι η Γαλλία διαθέτει περίπου 5.000 κρεβάτια με τον αναγκαίο εξοπολισμό, όμως τα κρεβάτα αυτά κατανέμονται ανομοιόμορφα στη χώρα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα