back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Γαλλία σχεδιάζει να επαναπατρίσει 130.000 πολίτες της από το εξωτερικό

Διαβάστε επίσης

Οι αρχές στη Γαλλία θα πρέπει να οργανώσουν τον επαναπατρισμό 130.000 Γάλλων που βρίσκονται στο εξωτερικό και δυσκολεύονται να επιστρέψουν εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν.

«Το πιο δύσκολο ζήτημα είναι αυτοί που βρίσκονται στο εξωτερικό, ταξιδεύουν, συνήθως για διακοπές, και οι οποίοι αυτή τη στιγμή εκτιμάται ότι είναι περίπου 130.000 σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Λεντριάν στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter. «Θέλουμε να τους επαναπατρίσουμε, αλλά τους ζητάμε να παραμείνουν ψύχραιμοι και να κάνουν υπομονή», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός, εξηγώντας ότι οι ίδιοι πολίτες θα πρέπει να πληρώσουν τα εισιτήρια της επιστροφής τους.

Εξάλλου ο Λεντριάν κάλεσε τους περισσότερους από 3 εκατομμύρια Γάλλους που ζουν στο εξωτερικό να παραμείνουν στις χώρες όπου βρίσκονται.

Τέλος ο Γάλλος υπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να περιορίσει και άλλο τις μετακινήσεων των πολιτών στο εσωτερικό της χώρας, αν δεν εφαρμοστούν επαρκώς οι ήδη υπάρχοντες κανόνες.

Η Ισπανία θα στείλει νέο αεροσκάφος στον Ισημερινό

Στο μεταξύ η υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Αράντσα Γκονθάλεθ δήλωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας προετοιμάζει νέες πτήσεις προς την πόλη Γκουαγιακίλ του Ισημερινού, όπου χθες Πέμπτη ο δήμαρχος ζήτησε από φορτηγά να κλείσουν τον διάδρομο του αεροδρομίου ώστε να μην μπορέσει να προσγειωθεί ένα αεροπλάνο.

Μετά το ασυνήθιστο αυτό συμβάν η ΕΕ ζήτησε από τον Ισημερινό να διασφαλίσει την πρόσβαση στα αεροδρόμια της χώρας ώστε οι χώρες του μπλοκ να μπορέσουν να επαναπατρίσουν τους πολίτες τους που βρίσκονται στη λατινοαμερικανική χώρα.

Η πτήση της εταιρείας Iberia που δεν κατάφερε τελικά να προσγειωθεί θα παραλάμβανε 190 Ευρωπαίους πολίτες. Η Γκονθάλεθ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό COPE επεσήμανε ότι συζήτησε το συμβάν με το υπουργείο Εξωτερικών του Ισημερινού και οι υπηρεσίες της τώρα σχεδιάζουν να στείλουν το Σάββατο άλλα αεροπλάνα για να παραλάβουν τους Ευρωπαίους.

Εξάλλου η Ισπανίδα υπουργός επανέλαβε ότι η Μαδρίτη φροντίζει τους πολίτες της που βρίσκονται στο εξωτερικό επαναπατρίζοντας κάποιους εξ αυτών, όμως κάλεσε τους περισσότερους να παραμείνουν εκεί που είναι εφόσον είναι ασφαλείς.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα