back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πρωτοφανής η εφαρμογή της προσωρινής αναστολής σύμβασης εργαζομένων

Διαβάστε επίσης

Πρωτοφανή χαρακτηρίζουν εργατολόγοι και συνδικαλιστές την εφαρμογή της προσωρινής αναστολής σύμβασης εργαζομένων από εργοδότες με τόσο ευρύ πεδίο, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Πρόκειται για “πάγωμα της εργασιακής σχέσης” σε επιχειρήσεις με σημαντική μείωση του τζίρου, προκειμένου -σύμφωνα με αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες- να ανακοπεί το κύμα απολύσεων.

Ο εργοδότης, θέτει σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας, μέρος ή ακόμα και το σύνολο του προσωπικού, ενώ οι εργαζόμενοι θα λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη υπολογιζόμενη επί του συνολικού ονομαστικού τους μισθού.

Αναστολή σύμβασης: Ο …γνωστός- άγνωστος

Ωστόσο, η αναστολή της σύμβασης, δεν αποτελεί αχαρτογράφητη περιοχή για την εργατική νομοθεσία.

Αντίθετα με ότι συμβαίνει στο δημόσιο δί­καιο, η θέση των μισθωτών σε διαθεσιμότητα δεν αποτελεί ποινή αλλά προ­σωρινό μέτρο προκειμένου να αποφευχθούν οι απολύσεις των εργαζο­μένων.

Η διαθεσιμότητα με αυτή την έννοια προβλέπεται από το άρθρο 10 του Ν. 3198/1955, που αφορά την καταγγελία των αορίστου χρόνου συμβάσεων εργασίας όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 4 του Ν. 3846/10 και ορίζεται από τον ίδιο το νόμο ως μέτρο αντί της καταγγελίας της σύμβασης.

Το δικαίωμα αυτό παραχωρείται στον εργοδότη από το νόμο μόνο στην περίπτωση περιορισμού της οικονομικής του δραστηριότητας της επιχείρη­σής του και για ορισμένο χρονικό διάστημα ανά έτος, που δεν μπορεί να υπερβεί τους τρεις μήνες (συνολικά ή διακεκομμένα).

Σε διαθεσιμότητα μπορεί να τεθεί το σύνολο του προσωπικού της επι­χεί­ρησης ή ενός μόνο τμήματος αυτής, εάν οι λόγοι περιορισμού της δραστη­ριότητας του εργοδότη αφορούν ένα και μόνο τμήμα της επιχείρησης ή της εκμετάλλευσης.

Μάλιστα, το δικαίωμα αυτό του εργοδότη, ασκείται -κατά τη νομολογία- ακόμη και για μισθωτούς που προστατεύονται κατά της απόλυσης όπως είναι οι μη­τέ­ρες με παιδιά μέχρι ενός έτους, οι συνδικαλιστές, οι στρατευόμενοι, οι υπο­χρεωτικώς τοποθετημένοι στον εργοδότη λόγω αναπηρίας, πολυτεκνίας κ.λπ..

Κατά το χρόνο της διαθεσιμότητας ο μισθωτός δικαιούται το ήμισυ του μέ­σου όρου των τακτικών αποδοχών των δύο τελευταίων μηνών υπό καθε­στώς πλήρους απασχόλησης.

Πέρα των αποδοχών που λαμβάνει ο μισθωτός από τον εργοδότη του κατά το χρόνο της διαθεσιμότητας, ο ΟΑΕΔ του καταβάλλει επιδότηση ίση με το 10% του μέσου όρου των τακτικών του αποδοχών των δύο τελευταίων μη­νών και για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των τριών μηνών .

Θολά σημεία

Το νέο μέτρο, αλλά και οι κυβερνητικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης έχουν προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον των εργατολόγων, ενώ παράλληλα έχουν δημιουργήσει ανησυχία στους συνδικαλιστές, καθώς όπως επισημαίνουν:

  • Με βάση τους όρους εφαρμογής της αναστολής των συμβάσεων που έχουν ανακοινωθεί έως σήμερα, η επιχείρηση υποχρεούται να διατηρήσει μόνο τον ίδιο αριθμό εργαζομένων μετά το τέλος της περιόδου υλοποίησης, χωρίς να δεσμεύεται για τα πρόσωπα ούτε και για την σχέση εργασίας.
  • Δεν μερίμνησε για την απαγόρευση μετατροπής των σχέσεων εργασίας από πλήρους σε ευέλικτης απασχόλησης, κατά την διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, ενώ
  • δεν διασφάλισε τις θέσεις εργασίας όσων απολύθηκαν το πρώτο 15νθημερο του Μαρτίου οι οποίοι ξεπερνούν τους 100.000.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα