back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ψυχοκοινωνική υποστήριξη για τον κορονoϊό

Διαβάστε επίσης

Tηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης και ανοικτές γραμμές βοήθειας μέσω Skype, από ΕΚΠΑ και Αιγινήτειο

Ένα παράθυρο διαλόγου, συμβουλών και ελπίδας σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως, παθολογικό άγχος, παθολογικό φόβο, πανικό και συναισθήματα αβοήθητου, δίνει η πρωτοβουλία  του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Α’ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου.

Πρόκειται για την οργάνωση και λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής βοήθειας, συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης και Ανοικτές Γραμμές Βοήθειας μέσω τηλεδιάσκεψης (Skype) για την αντιμετώπιση του ψυχολογικού αβοήθητου των πολιτών.

«Προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της κοινωνίας, οι οποίες είναι μεγάλες και ενδεχομένως να αυξηθούν με την πάροδο του χρόνου», επισημαίνει στον Αθήνα 9.84, ο διευθυντής της Α’ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου καθηγητής Λάμπης Παπαγεωργίου. «Η πανδημία μας έχει φέρει όλους αντιμέτωπους με μια καινούργια πραγματικότητα και με βαθιές ανατροπές στην καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής μας. Αναδύονται σαφή συναισθήματα αβοήθητου. Όταν διαταράσσονται οι συνθήκες ζωής μας, χρειαζόμαστε στήριξη. Είναι πολύ σημαντικό να νιώθουμε ότι δεν παλεύουμε μόνοι μας».

Πως λειτουργεί

Στα αιτήματα ψυχολογικής βοήθειας απαντούν ψυχίατροι και ψυχολόγοι από το Επιστημονικό Διδακτικό Προσωπικό και τους συνεργάτες της Α’ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου.

Ώρες λειτουργίας:

1) Τηλεφωνική γραμμή βοήθειας

Δευτέρα έως Παρασκευή στο τηλέφωνο 210 7297 957  από 10.00 π.μ έως 04.00 μ.μ

Σάββατο και Κυριακή στο τηλέφωνο 210 7289 240 από 10.00 π.μ έως 04.00 μ.μ

Υφίσταται προοπτική επέκτασης του ωραρίου ανάλογο με τις προβαλλόμενες ανάγκες

Γραμμές Βοήθειας μέσω τηλεδιάσκεψης

Οι παρακάτω Γραμμές Βοήθειας μέσω τηλεδιάσκεψης λειτουργούν καθημερινά στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο από 9 π.μ. έως 7 μ.μ.  Μπορείτε να καλέσετε μέσα από τον προσωπικό σας λογαριασμό στο Skype:

Γραμμή Βοήθειας 1:   Aiginitio1   (Skype account)
Γραμμή Βοήθειας 2:   Aiginitio2   (Skype account)
Γραμμή Βοήθειας 3:   Aiginitio3   (Skype account)
Γραμμή Βοήθειας 4:   Aiginitio4   (Skype account)
Γραμμή Βοήθειας 5:   Aiginitio5   (Skype account)

Αν δεν έχετε λογαριασμό skype μπορείτε να δημιουργήσετε δωρεάν κάνοντας κλικ στην παρακάτω διεύθυνση: https://www.skype.com/el/  και επιλέγοντας στο παράθυρο πάνω δεξιά «Συνδεθείτε» και στη συνέχεια «Είστε νέοι στο Skype; Εγγραφή».

«Δεν είμαστε μόνοι. Οφείλουμε να δώσουμε τη μάχη ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ με ευθύνη, αλληλεγγύη και θετική στάση. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, του Υπουργείου Υγείας, και του Υφυπουργού Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων» τονίζουν οι φορείς.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα