back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πως θα μεταβείτε στην εργασία σας από αύριο- Τι θα γίνει με τα 800 ευρώ

Διαβάστε επίσης

Με υπεύθυνη δήλωση θα προσέρχονται ή θα αποχωρούν από την εργασία τους οι πολίτες αύριο το πρωί, ενώ από το μεσημέρι και μετά, η μετακίνηση από και προς την εργασία θα γίνεται μόνο με βεβαίωση του εργοδότη.

Πρόκειται για το ένα από τα δύο ειδικά έγγραφα που προβλέπουν τα νέα κυβερνητικά μέτρα, το έγγραφο τύπου Α΄, το οποίο χορηγείται εφάπαξ, χωρίς να απαιτείται επανάληψη ή ανανέωση.

Θα εκδίδεται από τον εργοδότη ή θα συμπληρώνεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, αν πρόκειται για ελεύθερο επαγγελματία με ισχύ υπεύθυνης δήλωσης.

Σε αυτό, θα αναφέρονται το ονοματεπώνυμο, ο τόπος εργασίας και κατοικίας και το ωράριο εργασίας του εργαζόμενου.

Έρχεται και η δήλωση για τα 800 ευρώ

Εντός των ημερών θα ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και μέσω αυτής οι εργαζόμενοι θα μπορούν να λάβουν τα 800 ευρώ, ποσό που καλύπτει το διάστημα 15 Μαρτίου- 30 Απριλίου.

Οι εργοδότες θα δηλώσουν και οι εργαζόμενοι να υποβάλλουν αίτηση έως τις 31 του μηνός , ενώ η ειδική ενίσχυση θα καταβληθεί έως τις 10 Απριλίου.

α)Οι επιχειρήσεις-εργοδότες στους οποίους επιβάλλεται ή έχει επιβληθεί το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας, κατόπιν εντολής δημόσιας αρχής, υποχρεούνται να υποβάλουν Υπεύθυνη Δήλωση στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, του Υπουργείου Εργασίας, με την οποία δηλώνουν ότι η επιχείρησή τους τελεί υπό το καθεστώς προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας. Εκεί καλούνται να συμπληρώσουν όλα τα απαραίτητα πεδία, να αναφέρουν όχι μόνο τους εργαζόμενους που δεν εργάζονται λόγω του υποχρεωτικού λουκέτου, αλλά και και εκείνους που μπορεί να εξακολουθούν να εργάζονται (στην περίπτωση που λειτουργεί κάποιος από τους κλάδους της επιχείρησης (πχ στην εστίαση τα delivery)

β. Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων αυτών, θα υποβάλλουν ατομικά Υπεύθυνη Δήλωση με την οποία θα δηλώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία, τα στοιχεία του προσωπικού τους τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ), καθώς και τα στοιχεία της επιχείρησης στην οποία εργάζονται, προκειμένου να συμπεριληφθούν στα μέτρα οικονομικής στήριξης, αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ασφαλιστικής κάλυψης, έκτακτων επιδομάτων, επιταγών κατάρτισης, που θα θεσπιστούν και θα εφαρμοστούν.

Δ. Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα