back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συγκίνηση Σ. Τσιόδρα για τη φροντίδα των ηλικιωμένων – Στα 530 ανήλθαν τα κρούσματα

Διαβάστε επίσης

 

Στα 530 ανήλθαν τα κρούσματα κορονοιού στην Ελλάδα μετά την καταγραφή άλλων 35 περιπτώσεων. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Παθολογίας – Λοιμώξεων Σωτήρη Τσιόδρα, τα θύματα της νόσου είναι 13.

Ο κ. Τσιόδρας εμφανώς συγκινημένος προέτρεψε όλους μας να φροντίσουμε τις μανάδες μας και τους πατεράδες μας, σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο που διανύουμε

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Σ. Τσιόδρας:

• Νοσηλεύονται 100 ασθενείς από 90 που ήταν χθες.

• Οι διασωληνωμένοι ασθενείς σε Μονάδες Εντατικής Εντατικής Θεραπείας είναι 18 από 20 που ήταν χθες.

• Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων ασθενών είναι 72 ετών

• Τα κρούσματα άγνωστης μετάδοσης είναι 98 από 84 που ήταν χθες.

• Εξιτήριο πήραν 19 ασθενείς.

• Έχουν πραγματοποιηθεί 8.000 εργαστηριακοί έλεγχοι.

“Περιμένουμε αύξηση των κρουσμάτων, η οποία θα είναι ανάλογη με το πόσο πιστοί είμαστε στα μέτρα.

Κανείς δεν έχει ανοσία, μόνο οι 19 συμπολίτες μας που πήραν εξιτήριο”, είπε ο κ. Τσιόδρας.

 

Συγκεκριμένα

Σε δραματικούς τόνους ήταν η σημερινή συνέντευξη Τύπου του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και του υφυπουργού Πολιτική Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, οι οποίοι απηύθυναν κραυγή αγωνίας προς όλους τους πολίτες ώστε να σεβαστούν τα μέτρα πρόληψης και να μένουν στο σπίτι.

Μάλιστα ο καθηγητής λύγισε όταν μίλησε για την ανάγκη προστασίας των ευπαθών ομάδων και των ηλικιωμένων. Βουρκωμένος είπε “είναι οι πατεράδες μας και οι μανάδες μας”ενώ σε αρκετά σημεία της ομιλίας του έβγαιναν με δυσκολία οι λέξεις.

Χαρδαλιάς: Το κομβόι με τους νεκρούς στην Ιταλία και το κομβόι στα διόδια στην Ελλάδα

Αλλά και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ήταν ιδιαίτερα φορτισμένος. Έχουμε είπε δύο εικόνες στο μυαλό μας, μία το κομβόι των στρατιωτικών οχημάτων με τους νεκρούς στην Ιταλία και μία τις ουρές στα ελληνικά διόδια. Η Ιταλία πριν 24 μέρες είχε περίπου τα κρούσματα και τους νεκρούς που έχουμε εμείς σήμερα. Πιστεύουμε ότι δεν πρόκειται να γίνουμε Ιταλία γι αυτό πήραμε νωρίς τα μέτρα μας, αλλά κάποιοι ακόμα και σήμερα δείχνουν ανευθυνότητα. Τι αξία έχει να πάμε στην παραλία, να πάμε στα χωριά μας, δεν έχει λογική, είπε. Όταν φεύγεις, συνέχισε, μπορεί να νιώθεις καλά, αλλά μπορεί να έχει ς ήδη τον ιό και να μην το ξέρεις και να τον μεταδόσεις σε πολλούς ανθρώπους.

Στενοχωριέμαι για την ανθρώπινη ανοησία, είπε ο κ. Χαρδαλιάς και τόνισε ότι όλα τα σενάρια για πολύ αυστηρά μέτρα είναι πιθανά.

Ο κ. Τσιόδρας από την πλευρά του επιβεβαίωσε πως έχει ακούσει ιστορίες χαρακτηριστικής ανευθυνότητας από πολίτες και από γιατρούς που πήγαν ταξίδι επέστρεψαν και δεν πήραν κανένα μέτρο προφύλαξης,

Επιπλέον ο κ. Σ. Τσιόδρας έκανε έκκληση σε όλους να σταματήσουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια με τους νεκρούς και να σεβαστούμε όλοι τους νεκρούς,

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα