back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Απεργίες βιομηχανικών συνδικάτων στη Λομβαρδία για προστασία από τον κορονοϊό

Διαβάστε επίσης

Τα συνδικάτα των μεταλλουργών αλαλ και της χημικής βιομηχανίας στην επαρχία της Λομβαρδίας , την ιταλική διοικητική ενότητα που  έχει υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα από τον κορονοϊο με 27000 κρούσματα ,  προανήγγειλαν  σήμερα  απεργία προκειμένου να προστατεύσουν την υγεία των μελών τους .  Ως αιτία για την κινητοποίηση τα συνδικάτα  προβαλλουν τα πολλά ‘παραθυράκια” και εξαιρέσεις που περιλαμβάνει  το κυβερνητικό διάταγμα, που προβλέπει το προσωρινό κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων λόγω του κορονοϊού, περιλαμβάνει 

Τα τρία κύρια συνδικάτα, FIOM, FIM και UILM, ανέφεραν σε μια δήλωση πως ο κατάλογος των επιχειρήσεων που μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται “έχει επεκταθεί υπερβολικά, καλύπτοντας τομείς αμφίβολης σημασίας” και αφήνοντας στις επιχειρήσεις “υπερβολική διακριτική ευχέρεια” στα αιτήματα για εξαιρέσεις.

Τα συνδικάτα ανέφεραν πως θα ανακοινώσουν λεπτομέρειες για την απεργία τους τις ερχόμενες ημέρες. Στο κυβερνητικό διάταγμα, που υπογράφτηκε χθες, αναφέρεται ότι όλες εκτός από τις “απαραίτητες” επιχειρήσεις θα παραμείνουν κλειστές έως τις 3 Απριλίου, και παρατίθεται ένας μακρύς κατάλογος τομέων που θεωρούνται απαραίτητοι.

Από την πλευρά τους, τα συνδικάτα των εργατών στη χημική βιομηχανία της Λομβαρδίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα απεργήσουν την Τετάρτη, 25 Μαρτίου, προκειμένου να διασφαλίσουν την υγεία των εργατών.

Τα τρία κυριότερα συνδικάτα, FILCTEM, FEMCA και UILTEC, ανέφεραν σε μια δήλωση πως στην απεργία της Τετάρτης θα συμμετάσχουν υπάλληλοι όλων των επιχειρήσεων που πιστεύουν ότι δεν θα έπρεπε να ενταχθούν στον κατάλογο των επιχειρήσεων που η λειτουργία τους είναι απαραίτητη για τις τρέχουσες ανάγκες της χώρας και όπου η ασφάλεια δεν είναι διασφαλισμένη.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ιταλία είναι 59.138. Οι νεκροί έφτασαν τους 5.476. Παράλληλα, 7.024 άνθρωποι έχουν ιαθεί

Σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 3.009 ασθενείς και, συνολικά 19.846 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 23.783 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά κρούσματα είναι 27.206 και οι νεκροί 3.456.

Σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο, καταγράφεται μικρός περιορισμός τόσο στην αύξηση του αριθμού των θανάτων, όσο του συνόλου των κρουσμάτων.

 

Newsroom Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα