back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Εντατικοί έλεγχοι της αστυνομίας για την απαγόρευσης της κυκλοφορίας

Διαβάστε επίσης

Αυστηρότατοι οι έλεγχοι της αστυνομίας στους δρόμους και στα διόδια σε όλη την Ελλάδα, με επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων  για την εφαρμογή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας που τέθηκε σε ισχύ στις 6 το πρωί. Έλεγχοι πραγματοποιούνται και σε μικρότερους δρόμους.

Από τις 6:00 οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν στήσει  μπλόκα και πραγματοποιούν ελέγχους στα έγγραφα των πολιτών. Υπενθυμίζεται, ότι επιτρέπεται μόνο η μετάβαση στην εργασία, σε φαρμακείο, γιατρό, νοσοκομείο, τράπεζα, σούπερ μάρκετ και καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης, σε τελετές, όπως κηδείες, καθώς και η σωματική άθληση σε ανοιχτό χώρο, η βόλτα για το κατοικίδιο ζώο, και η μετακίνηση για παροχή βοήθειας σε ευπαθές άτομο.

Ο πολίτης θα πρέπει να έχει μαζί του ταυτότητα ή διαβατήριο και να έχει συμπληρώσει ηλεκτρονικά έντυπο άπαξ για την εργασία και κάθε φορά για την προσωπική μετακίνηση στο forma.gov.gr ή να στέλνει δωρεάν SMS στο 13033, γράφοντας τον αριθμό της δραστηριότητας όπως αναφέρεται στην πλατφόρμα, το ονοματεπώνυμό του και τη διεύθυνση κατοικίας του.

Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και το εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής προστασίας. Σε κάθε περίπτωση η μετακίνηση γίνεται κατά μόνας ή μέχρι δύο άτομα, τα οποία οφείλουν να τηρούν μεταξύ τους 1,5 μέτρο απόσταση, ενώ στο ΙΧ δεν επιτρέπονται περισσότεροι από δύο επιβαίνοντες.

Αυστηροί οι έλεγχοι στα διόδια και τα λιμάνια. Οι ετεροδημότες θα μπορούν να κινηθούν μόνο μία φορά προς τον τόπο μόνιμης κατοικίας, φέροντας μαζί τους τα απαιτούμενα αποδεικτικά έγγραφα.

Για την επιτήρηση των μέτρων επιστρατεύονται ελικόπτερα και drones της ΕΛΑΣ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμα από 150 ευρώ, ενώ οι υπότροποι θα οδηγούνται στο αυτόφωρο.

Με περιορισμένη συχνότητα εκτελούνται και τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα