back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γερμανία: 22.672 κρούσματα – 86 οι θάνατοι

Διαβάστε επίσης

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού στη Γερμανία έχει αυξηθεί στα 22.672 και 86 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την ασθένεια, σύμφωνα με καταμέτρηση της δημόσιας υπηρεσίας υγείας, Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI), σήμερα Δευτέρα.

Συγκριτικά, 18.610 κρούσματα και 55 θάνατοι είχαν ανακοινωθεί χθες, Κυριακή, όταν το RKI προειδοποίησε πως ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανόν υψηλότερος καθώς δεν έχουν υποβάλει τα στοιχεία τους για το Σαββατοκύριακο όλες οι τοπικές υγειονομικές αρχές.

Στοιχεία για άμβλυνση της επιδημικής καμπύλης

Τα πρώτα στοιχεία για άμβλυνση της εκθετικής ανοδικής καμπύλης χάρη στα μέτρα κοινωνικού περιορισμού, ανακοίνωσε σήμερα ο Λόταρ Βίλερ επικεφαλής του Robert Koch Institute.

«Βλέπουμε τα πρώτα στοιχεία ότι η εκθετική ανοδική καμπύλη των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Γερμανία αμβλύνεται ελαφρά. Αλλά θα είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω οριστικά την τάση αυτή την Τετάρτη», είπε ο Λόταρ Βίλερ εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής στην Γερμανία, στα οποία περιλαμβάνεται το κλείσιμο των σχολείων, οι οδηγίες προσωπικής υγιεινής και οι αυστηρές προειδοποιήσεις για τις δημόσιες συγκεντρώσεις, φέρνουν ήδη αποτελέσματα.

Πόσο χαρτί υγείας έχουμε πραγματικά ανάγκη;

Ένας ιστότοπος στη Γερμανία προτείνει έναν τρόπο για να υπολογίσει ο κάθε ένας τις πραγματικές του ανάγκες σε χαρτί υγείας, αφού σε πάρα πολλά καταστήματα της χώρας, αλλά και παγκοσμίως, το προϊόν αυτό ήταν το πρώτο που εξαφανίστηκε από τα ράφια, λόγω του πανικού των καταναλωτών μπροστά στην επιδημία του κορονοϊού.

«Πόσα χαρτιά υγείας έχετε πραγματική ανάγκη για να επιβιώσετε στην καραντίνα;», «αρκούν τα αποθέματα;», αναφέρει ο ιστότοπος Blitzrechner.

Ένας υπολογιστής πληροφορεί για την «πραγματική διάρκεια» ενός πακέτου με χαρτιά υγιεινής, αφού ο χρήστης συμπληρώσει κάποια στοιχεία, όπως ο αριθμός των χαρτιών που διαθέτει σε απόθεμα. Επίσης μπορεί να συμπληρώσει πόσα άτομα ζουν στο νοικοκυριό, πόσες φορές πάνε τουαλέτα κάθε ημέρα, ακόμη και πόσα «τετραγωνάκια» χαρτί χρησιμοποιούν κάθε φορά.

Το συμπέρασμα είναι «ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι πραγματικές ανάγκες υπερτιμώνται και το χαρτί υγείας διαρκεί εκπληκτικά πολύ», δηλαδή πολύ περισσότερο από την περίοδο των δύο εβδομάδων της καραντίνας, εξήγησε ο Τιμ Λίλινγκ του Blitzrechner.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει στόχο με «χιουμοριστικό» τρόπο να επαναφέρει στη λογική τους καταναλωτές, την ώρα που οι αγορές λόγω πανικού έχουν οδηγήσει σε ελλείψεις σε διάφορα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ, κυρίως σε χαρτί υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα