back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ισπανία: Επέκταση των έκτακτων μέτρων έως τις 12 Απριλίου – Φόβοι για ραγδαία αύξηση των νεκρών

Διαβάστε επίσης

Η Ισπανία ακολουθεί την τραγωδία της Ιταλίας. Ξεπέρασαν τους 2,182 οι νεκροί στη χώρα, καθώς όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 462 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο.

Η Ισπανία η οποία διανύει ήδη τη δεύτερη εβδομάδα σε κατάσταση “έκτακτης ανάγκης” με τους ειδικούς να αναμένουν ραγδαία αύξηση των θυμάτων μέσα στις επόμενες μέρες, καθώς και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να φθάνουν τα 30.000.

Την Παρασκευή ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 1,000.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ αναμένεται να ζητήσει αύριο από το υπουργικό συμβούλιο να επεκταθούν τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας έως τις 12 Απριλίου, ενώ το σχετικό νομοσχέδιο θα πρέπει να ψηφιστεί από το κοινοβούλιο έως την Τετάρτη. Το νομοσχέδιο αναμένεται να περάσει από την ισπανική Βουλή καθώς όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης στηρίζουν την επέκταση του μέτρου.

Ο Σάντσεθ πάντως έχει έως τώρα απορρίψει το κλείσιμο όλων των επιχειρήσεων και εργοστασίων που ζητούν κάποιοι επικεφαλής περιφερειών της χώρας, ακολουθώντας το παράδειγμα της Ιταλίας.

Μια εναλλακτική, που εξετάζεται είναι το παραπάνω μέτρο να ισχύσει μόνο στη Μαδρίτη και την Καταλωνία αλλά και τη Χώρα των Βάσκων, τις πιο βιομηχανοποιημένες περιφέρειες της χώρας. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι τα μέτρα που έχει ήδη λάβει είναι τα σκληρότερα στην Ευρώπη και χρειάζεται περισσότερος χρόνος προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Στο μεταξύ, όλα τα ξενοδοχεία και οι συναφείς τουριστικές επιχειρήσεις αναμένεται να κλείσουν από τις 26 Μαρτίου. Παράγοντες του τουρισμού αναμένουν ότι θα χαθούν τουλάχιστον 80 εκατομμύρια κρατήσεις που υπολογίζονταν για τον Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν σταματήσει την παραγωγή αλλά άλλες βιομηχανίες συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά στη χώρα.

Η Airbus μάλιστα με 13,000 προσωπικό αναμένεται να επαναλειτουργήσει ξανά από σήμερα στην έδρα της στην Ανδαλουσία, παρά τις αντιδράσεις των συνδικάτων.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα