back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ούτε οι Αυστραλοί στέλνουν τους αθλητές τους στο Τόκιο

Διαβάστε επίσης

Το ένα «χτύπημα» μετά το άλλο δέχονται οι Ιάπωνες και η ΔΟΕ  που επιμένουν να μην αναβάλουν μέχρι σήμερα τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μετά τον Καναδά, ήταν η σειρά της Αυστραλίας να ανακοινώσει πως δεν πάει Τόκιο.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, η Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων και η κυβέρνηση της Ιαπωνίας δεν αναβάλουν ακόμα  τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά πιέζονται καθημερινά και σύντομα θα οδηγηθούν σε αναβολή.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Ολυμπιακής Επιτροπής του Καναδά, ήρθε ένα ακόμη «χτύπημα», αυτή τη φορά από την Αυστραλία. Η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας εξέδωσε ανακοίνωση όπου καλεί τους αθλητές και τις αθλήτριες να προετοιμαστούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021.

Ο πρόεδρος της αυστραλιανής Ολυμπιακής επιτροπής Ματ Κάρολ ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται η Αυστραλία να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι, καθώς θέτει σε προτεραιότητα την υγεία των αθλητών και των οικογενειών τους.

«Είναι πλέον ξεκάθαρο πως οι Ολυμπιακοί δε θα μπορέσουν να διεξαχθούν τον Ιούλιο. Οι αθλητές μας έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να συνεχίσουν την προπόνηση και την προετοιμασία τους, έχοντας παράλληλα την αβεβαιότητα για το μέλλον των Αγώνων. Έχουμε αθλητές με βάση το εξωτερικό, προπονούνται σε κεντρικές τοποθεσίες γύρω από την Αυστραλία ως ομάδες. Με τους ταξιδιωτικούς και άλλους περιορισμούς, αυτό δεν μπορεί να γίνει.

Βασική αρχή της ΔΟΕ είναι η υγεία των αθλητών και προς αυτό πρέπει να κινηθεί. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Επιτροπής Αθλητών για την πολύτιμη συμβολή του στις συζητήσεις σήμερα και την τελευταία εβδομάδα, που αντιπροσωπεύουν τις απόψεις των αθλητών μας».

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα