back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πως θα έδειχνε ένας Βαν Γκογκ στο σαλόνι σας και άλλες 3 δυνατότητες από το κινητό σας

Διαβάστε επίσης

Τέσσερα πράγματα να κάνεις με την κάμερα του κινητού σου από το σπίτι

Μια μεγάλη ανακάλυψη του «Μένουμε σπίτι» ήταν το Google arts and culture και οι εκατομμύρια δυνατότητες που μας δίνει να επισκεφτούμε μουσεία, να παρατηρήσουμε έργα τέχνης με καταπληκτική ευκρίνεια και να έχουμε από το σπίτι μας, μια δημιουργική διέξοδο μέσω της Τέχνης και της τεχνολογίας.

Παράλληλα όμως παρέχεται και μια σειρά δυνατοτήτων που σχετίζονται με την κάμερα του κινητού μας που μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε μέσω του Google arts and culture application, και φέρνουν κυριολεκτικά την Τέχνη σπίτι μας! Οι τέσσερις δυνατότητες της εφαρμογής είναι το Art projector, η Art selfie, το Pocket Gallery και το Color palette.

 

Art projector

Μέσω της κάμερας σας το Art projector δίνει τη δυνατότητα να μεταφέρει κορυφαία έργα τέχνης στο σπίτι σας. Πως θα έδειχνα οι Ίριδες του Βαν Γκογκ στο σαλόνι σας και ένα πορτρέτο της Φρίντα Κάλο στην κουζίνα σας; Η ανάλυση είναι τόσο υψηλή που μπορείτε με ένα close up να ανακαλύψετε όλες τις απίθανες λεπτομέρειες των έργων.

Art selfie

Με ποια διάσημη φιγούρα της Τέχνης μοιάζουμε; Μέσω της εφαρμογής το ανακαλύπτουμε με τον πιο γρήγορο και εύκολο τρόπο. Τραβάμε μια σέλφι και μέσω του art selfie ανακαλύπτουμε σε ποιο διάσημο ζωγραφικό πορτρέτο ταιριάζουμε, ενώ παρέχονται και πληροφορίες για την τεχνική, τον ζωγράφο και την εποχή που το έργο δημιουργήθηκε.

Pocket Gallery

Είναι ακριβώς αυτό που λέει. Μια γκαλερί στην τσέπη μας, που μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε για πρώτη φορά και τα 36 γνωστά έργα του Ολλανδού Ζωγράφου Γιοχάνες Βερμέερ,

συμπεριλαμβανομένου και του διάσημου Κοριτσιού με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι, να κρέμονται το ένα δίπλα στο άλλο σε φυσικό μέγεθος και με τέλειο φωτισμό. Δίνεται δε η δυνατότητα να μάθουμε την ιστορία που κρύβεται πίσω από κάθε έργο.

Color palette

Μέσω του application μπορούμε να συνδυάσουμε τις χρωματικές παλέτες των δικών μας φωτογραφιών με κορυφαία έργα τέχνης. Έτσι όχι μόνο παίρνουμε έμπνευση για δημιουργία από απλά αντικείμενα, αλλά ανακαλύπτουμε και ποιοι διάσημοι πίνακες διαφορετικων ζωγράφων έχουν τις ίδιες χρωματικές παλέτες.

Βάσια Μπακετέα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα